Nureddin Nebati Yastık Altı Altınlardan Vazgeçmiyor

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

AKP'li Bakan Nebati, vatandaşların yastık altı altınlarını almaya kararlı. Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'da konuşan AKP'li Bakan Nebati, yaptığı konuşmada yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması ve üç yeni KGF paketinin ayrıntılarını açıkladı. 

Nebati yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çalışmaların 1 Mart'tan itibaren başlayacağını ifade ederek "Mart'tan itibaren 81 ilde en az bir adet olmak üzere bin 500'ün üzerinde kuyumcuların dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz. Yastık altındaki altınların bozdurulması hem vatandaşımıza bir gelir kapısı açacak, hem de ülkemizin büyümesine destek verecektir. Yürürlüğe koyacağımız uygulamayla, vatandaşlar çocuklarının geleceği kendi tasarruflarını sağlayacak adımlar atacak. Fiziki olarak biriktirdikleri altınları kolay ve güvenli bir şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme dahil edecekler. Talep etmeleri halinde fiziki olarak geri alabilecekler"  dedi.
AKP'li Bakan Nebati, her ilde en az bir banka şubesinin mutlak suretle kuyumculuk faaliyetlerini gerçekleştirebilecek şekilde dönüşütürüleceğini aktardı.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin açıklamalarda da bulunan AKP'li Bakan Nebati "Elektrik ve doğal gaz fiyatları reel fiyatların altındır" ifadelerini kullandı. 

 

nureddin nebati yastık altı altınları enflasyon enflasyon tedbirleri