Nutuk'u Yasaklayan Milli Eğitim Müdürü'ne Soruşturma

TAKİP ET

"Gençler İçin Nutuk" kitabının dağıtımına izin vermeyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakal hakkınnda inceleme başlatıldı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in sosyal medya hesabından ifşa ettiği, Nutuk'u yasaklayan belgede “Kitabın 25. sayfasında, Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümetine yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığından, kitabın 5. sayfasında ‘Öğretmen sopayla vurmuştur' denilerek öğrencileri olumsuz etkileyebilecek şiddet ve yine kitabın 24. sayfasında yer alan görselde ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek öğelere yer verildiğinden söz konusu kitabın öğrencilere dağıtılması uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Olayın ortaya çıkması üzerine siyasilerden ve toplumun her kesiminden tepkiler yükselmiş ve savcılar göreve çağrılmıştı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gençler İçin Nutuk' kitabının okullarda dağıtımıyla ilgili, medyaya da yansıyan yazışmasına ilişkin olarak, Valiliğimizce konuyu incelemek ve soruşturmak üzere iki maarif müfettişi görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Nutuk'u Yasaklayan Milli Eğtim Müdürü'ne Soruşturma mustafa bakkal