NY Times Muhabiri "Askerlerin Cesetleri Kaldırılmıyor. Cephede İnanılmaz Bir Koku Var"

TAKİP ET

Karabağ'da Ermenistan cephe hattını ziyaret eden New York Times'dan bir gazeteci "Burada dayanılmaz bir koku var. Askerlerin cesetleri haftalarca orada duruyor" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgal ettiği Karabağ topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar devam ediyor. Taraflar arasındaki çatışmalar neticesinde Ermenistan ağır darbeler alıyor ve sürekli olarak savaş kanunlarını ihlal ederek masum sivillere ve sivil yerleşim yerlerine saldırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan cephesini ziyaret eden NY Times'dan Troyanovksy, Ermeni cephesindeki durumu "Cephe hattında dayanılmaz koku var. Askerlerin cesetleri haftalarca ortalıkta duruyor" ifadeleri ile anlattı. Gazetecinin aktardıklarına göre asker naaşları ve yaralıları almak için yapılan ateşkeste dahi sivil yerleşim bölgelerine saldıran Ermenistan, cephedeki askerlerinin cesetlerini kaldırmıyor ve ortaya dayanması güç bir koku çıkıyor. Bölgede sürekli sirenler çaldığını ve patlamalar olduğunu kaydeden gazeteci, kalan sivillerin bodrum katlarda yaşamaya başladığını aktardı. 

karabağ azerbaycan ermenistan cephe ceset kötü koku