O Fotoğraf Koray Aydın'ı Koltuğundan Etti

TAKİP ET

İsmail Saymaz, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda yapılan değişikliklere ilişkin dikkat çekici bir iddia öne sürdü.

Halk TV'deki köşesinde "Ömer'in Yolu'ndan Demirel'in Doğru Yol'una" başlıklı bir yazı kaleme alan İsmail Saymaz, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda yapılan Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın değişikliklerine değindi.

Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı görevinden alınarak teşkilatların doğrudan Meral Akşener'e bağlandığını ve Yavuz Ağıralioğlu'nun ise Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı görevinden alınarak Ağıralioğlu'nun divan dışında kaldığını hatırlatan Saymaz, Akşener'in bu hamlelerle 3 hedefe yöneldiğini kaydetti:

"1- 'Bu partinin lideri benim' diyor.

2-İYİ Parti'yi merkez sağa konumlandırıyor.

3- Söylem birliğini gerçekleştiriyor."

Koray Aydın'ın partide ikinci adam statüsünde bulunduğunu ancak Aydın'ın teşkilatları elinde tutmasının muhaliflerini rahatsız ettiğini belirten Saymaz, "İki fotoğraf günlerdir elden ele dolaşıyor. İlki 19 Mart'tan... Aydın, o gün Afyon ve Uşak'ta teşkilat toplantıları gerçekleştirdi. O, kürsüde konuşurken, Afyon ve Uşak il başkanları yanında ellerini önden bağlamış halde ayakta duruyor" dedi.



"İkinci fotoğraf ise 21 Mart'ta Balıkesir'de çekildi. İl Başkanı Özlem Ural, Aydın'ın arkasında ve ayakta bekliyor."



Kendisine konuşan İYİ Partili üst düzey bir yönetici MHP'de dahi böyle bir görüntü olmadığını söylediğini belirten Saymaz, "Aydın'ın uzun süredir yardımcıları aracılığıyla kendisine bağlı yapılar inşa ettiğini ileri sürüyor. 'Eşbaşkanlık havası oluşturuyordu. Kendisi teşvik etmemekle birlikte 'Hayır' demiyordu. Şimdi Akşener, 'Parti benim' dedi' diye konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Akşener "MHP'lilerin Partisi Algısını Kırmak İstiyor"

Saymaz'a konuşan Akşener'e yakın bir isim ise "Aydın, merkez parti iddiasını paylaşsa da onun 40 yıllık bir siyasi geleneğin parçası olduğu gerçeği var. Bu da tercihlerini hep bir kadrodan yapmasına sebep oluyor. Genel başkanın, partiyi merkezi kimliğe büründüreceğini düşünüyorum. Yani bütün teşkilatlarıyla birlikte merkez sağa yerleşmek" diye konuştu.

Bir başka İYİ Partili milletvekilinin de "Akşener, MHP'lilerin partisi algısını kırmak istiyor. MHP'liler yine var. Ama sadece MHP'lilerin değil. Bu bir merkez partisi" dediğini aktaran Saymaz, konuyu sormak üzere gün boyu Koray Aydın'ı aradığını ancak geri dönmediğini ifade etti.

"Ömer'in Yolu"nu Anan Kalmadı, İskikamet Demirel'in "Doğru Yol"u

Akşener'e yakın bir ismin Yavuz Ağıralioğlu'nun özerk davrandığına yönelik sözlerini aktaran Saymaz, Akşener'in partide söylem birliğini sağlamak istediğini belirterek "İYİ Parti, 2023'e bir kala yönünü merkez sağa çevirdi. Artık 'Ömer'in Yolu'nu anan kimse kalmadı. İstikamet, Demirel'in Doğru Yol'u" ifadelerini kullandı.

ismail saymaz koray aydın iyi parti meral akşener o fotoğraf koltuğundan etti halk tv yavuz ağıralioğlu başkanlık divanı