Ocaktan: Dini Duyguları İstismar Eden İktidar...

TAKİP ET

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, AKP'yi "İnsanların dini duygularını istismar etmeye çalışan iktidar" olarak niteledi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar'daki köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imam hatiplerin 70. kuruluş yıl dönümünde yaptığı "Milletimiz çöldeki vaha misali bu okullara nasıl sarılmışsa CHP zihniyeti bu okulları daima bir tehdit olarak görmüştür" sözlerini hatırlatarak "AKP’nin neredeyse 90 yıl önceki tek parti CHP’sinin icraatları üzerinden dindarların o temiz duygularını siyaset pazarına sürmesi gerçekten büyük bir talihsizliktir. Doğrusu bu acımasız ‘dindar istismarı’ karşısında kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorum. Mesaisinin büyük bölümünü seçimlerde yeniden oylarını alabilmek için bu insanların dini duygularını istismar etmeye çalışan iktidar, keşke mesaisinin bir bölümünü olsun iflas eden eğitim sisteminin kalitesini arttırmak için harcayabilse..." ifadelerini kullandı.

Büyün eğitim sisteminin halinin içler acısı olduğunu belirten Ocaktan, "İmam Hatiplerin durumu ise 'içler acısı' kelimesiyle ifade edilemeyecek kadar dramatik bir durumdadır" dedi.

AKP İktidarın Elinden Kayıp Gittiğini Görebilecek Basiretin Çok Uzağında

"Hemen belirtelim, AKP adeta kendi ayağına kurşun sıkan bu akıl dışı politikalar yüzünden iktidarın elinden kayıp gittiğini görebilecek bir siyasi basiretin çok uzağındadır. Hal böyleyken bazen İmam Hatipler, bazen de geçmişte yaşanan başörtüsü yasakları üzerinden yıllardır iktidarda olmayan CHP’yi suçlayabilirsiniz. Hatta yolsuzluklar, usulsüzlükler, liyakatsizlikler için fetvalar da alabilirsiniz ama dindarlara verdiğiniz bu zararı asla telafi edemezsiniz" diyen Ocaktan, Karar'daki köşesinde yayımlanan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"2011 yılına kadar ülkeye önemli hizmetler yapan, hukuk güvenliğinde, demokratikleşmede ciddi mesafeler alan bir partinin şimdilerde dini değerleri sınır tanımaz bir üslupla siyaset malzemesi haline dönüştürmesi kelimenin tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. Biliyorum, bu tür aklı selim noktasındaki uyarılar bile bir ihanet olarak değerlendirilecektir. Ama kabul etmeseler de tarih bu hikayeyi böyle yazacaktır…

İnanıyorum ki dine yapılan bu haksızlık, bütün samimi dindarların vicdanını da derinden yaralamaktadır."

 

eski akp'li milletvekili mehmet Ocaktan Dini Duyguları İstismar Eden İktidar... AKP adeta kendi ayağına kurşun sıkan bu akıl dışı politikalar yüzünden iktidarın elinden kayıp gittiğini görebilecek bi