Ocaktan: Türkiye Sefalet Endeksi'nde Şampiyonluğa Oynuyor

TAKİP ET

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, yaklaşan seçimlere ilişkin dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar'daki köşesinde yayımladığı yazısında "Hukukun üstünlüğü, özgürlük, insan hakları ve rasyonel ekonomi gibi modern dünyanın ayakları yere basan değerleriyle yola çıkan AK parti artık bu değerlere savaş açan bir istikamete yöneldiği için hem ülkeyi derin bir yönetim krizine soktu, hem de toplumla bağlarını kopardı" dedi.

"Maalesef bugün Türkiye ‘hukukun üstünlüğü’ endeksinde hiç de hak etmediği bir sıralamaya tabi olurken, ‘sefalet endeksi’nde de şampiyonluğa oynuyor" diyen Ocaktan "Düşünün ki Washington’da 9-10 Aralık’ta düzenlenecek Global Demokrasi Zirvesi’ne çağrılmayan Türkiye, zirveye davet edilmeyen Macaristan, İran, Rusya, Çin ve Afganistan gibi ülkeler kategorisinde yer alıyor. Yani hızla demokrasi ligine veda ediyoruz…" ifadelerini kullandı.

Esas Talihsizlik CHP Değişirken AKP'nin Tek Partiye Dönmeye Çalışmasıdır

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim muhafazakar dünyayla helalleşmemiz lazım, eksiğimiz var, oturup konuşmadık, derdinizi dinlemedik, Ankara’da oturduk durduk. Şimdi bu yıkılıyor ama karşılıklı güven de oluşmaya başladı. Ama belli bir zaman dilimine ihtiyaç var. Sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapma politikası izledik. Muhafazakar söylemini muhafazakarlara haksızlık olarak görüyorum. En muhafazakar parti bizdik çünkü değişime direniyorduk. Şimdi dindar kesimle ilişkilerimiz daha iyi, zaten dindar kesim de ülkenin gidişatından rahatsız. Onlar da değişim istiyor. Bütün mesele karşılıklı güveni oluşturmak”" sözlerini hatırlatan Ocaktan yazısında "Ama unutmayalım ki 1940’larda kalmış bir ‘tek parti’ dönemiyle bugünün insanlarını korkutmanın mantıklı bir izahı olamaz. Kaldı ki şu andaki muhalefetin bileşenleri sadece CHP’den ibaret de değil, ayrıca karşımızda eski günahlarıyla yüzleşmeye çalışan bir CHP var. Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri son derece açık: 'Yıllarca Ankara’da oturduk sizin derdinizi dinlemedik, ama şimdi artık bu yıkılıyor...' Bugün yaşadığımız esas talihsizlik, CHP değişmeye çalışırken, AK Parti’nin 1940’lardaki ‘tek parti’ yıllarına dönmeye çalışmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Bu Değişim Fırsatını Kaçırırsak...

Ocaktan yazısında "Esas tehlike, toplumla bütün duygusal bağlarını koparan AK Parti iktidarının dini değerleri siyaset pazarına sürerek ülkenin içinde bulunduğu kabus dönemini temize çekmeye çalışmasıdır. Eğer bu değişim fırsatını kaçırırsak, şu anda ekonomide, hukukta, özgürlüklerde yaşadığımız fukaralığın telafisi uzun yıllar mümkün olmayacaktır" dedi.

mehmet Ocaktan Türkiye Sefalet Endeksi'nde Şampiyonluğa Oynuyor Esas Talihsizlik CHP Değişirken AKP'nin Tek Partiye Dönmeye Çalışmasıdır Esas tehlike toplumla bütün duygusal bağlarını koparan AK Parti