Öcalan'ı İpten Alan Bahçeli'den Orman Yakanlar İçin İdam Teklifine Destek

TAKİP ET

Abdullah Öcalan'ı ipten alan Bahçeli, orman yangını çıkaran kişiler için idam cezası getirilmesi teklifine destek açıklaması yaptı.

Partisinin grup toplantısına konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Yüzde 100 kazanırız diyemem ama yüzde 99,99 kazanırız" açıklamasına cevaben "Sayın Karamollaoğlu'na hayal dünyasına mutluluklar diliyorum" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangını çıkaranlar için idam cezası getirilmesi teklifine değinen Bahçeli, "Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağımızı açık seçik beyan ve ifade ediyorum" diye konuştu.

İdam Teklifi

Bahçeli sözlerinin devamında "İdam cezasının kadın cinayetleri, tecavüz ve terör suçlarının da içermesini ümit ediyorum. Üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Ocak 2000 günü DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümetinin Başbakan Yardımcısı olarak Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın idam cezasının uygulanmasını engelleyen karara imza atmıştı. Bahçeli'nin ortağı olduğu hükümet bir süre sonra idam cezasını kaldırarak Abdullah Öcalan'ı ipten kurtarmıştı.​​​​

Türk Ocaklarına 'Hars Mark' Tepkisi

Türk Ocakları'nın İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun davet edilmesine de tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, "Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Kılıçdaroğlu’nun İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda ‘Din halkın afyonudur’ diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda Hars Mark’tan (Karl Marx demek istiyor) alıntı yaparak salonda hazır bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız?" diye sordu.

abdullah öcalan ipten alan Devlet Bahçeli orman yakanlar için idam teklifine destek verdi mhp dsp anap