Öcalan, TBMM'de Kürtçe Basın Açıklaması Düzenledi

TAKİP ET

YSP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, TBMM'de 13 dakikalık basın toplantısı düzenledi. TBMM Basın Bürosu, Meclis'te basın toplantılarının Türkçe dışında bir dille yapıldığı için Öcalan hakkında tutanak tuttu.

 

YSP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, TBMM’de 13 dakikalık basın toplantısı düzenledi.
TBMM Basın Bürosu, Meclis’te basın toplantılarının Türkçe dışında bir dille yapıldığı için Öcalan hakkında tutanak tuttu. 

YSP'li Öcalan, TBMM’de düzenlediği Kürtçe basın toplantısının ardından, "Bu konuşmayı Kürtçe yapmak zorundaydım. Sorusu olan var mı?" diye sordu. Basın mensupları konuşmayı anlamadığı için soru sormadı. TBMM Basın Bürosu, Meclis’te basın toplantılarının Türkçe dışında bir dille yapıldığı için, milletvekili hakkında tutanak tuttu. 

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan Ömer Öcalan, PKK'nın siyasi ayağı YSP'den seçilerek mecliste koltuk işgal etmeye başlamıştı. Ömer Öcalan daha önce de "Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için mücadele etmekteyiz, mücadelemiz sayın Öcalan ve Kürdistan özgür olana dek devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

ömer öcalan tbmm ömer öcalan kürtçe ömer öcalan meclis öcalan tbmm