'Odada Beklerken Fenalaşıp Öldü' Denilen Birol Yıldırım'ın 11 Polis Tarafından Darp Edildiği Görüntüler Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Esenyurt Polis Merkezi'nde ölen ve kendiliğinden fenalaştığı söylenilen Birol Yıldırım'ın 11 polis tarafından darp edildiği anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

Çalışanının kavgaya karışması üzerine gözaltına alınan ve gözaltına alındığı polis merkezinden cesedi çıkan güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın Esenyurt Polis Merkezi'nde 11 polis tarafından darp edildiği görüntüleri ortaya çıktı.

Diken Tv'nin ortaya çıkardığı görüntülerde 5 Haziran'ı 6 Haziran'a bağlayan gece polislerin Yıldırım'a tekme attığı ve bir polisin Yıldırım'ın boğazına bastırdığı görüldü.

Ne Olmuştu?

Güvenlik amiri Birol Yıldırım, bir çalışanının kavgaya karışması üzerine gözaltına alınarak Esenyurt Polis Merkezi'ne götürüldü. Ancak 23.00 sıralarında merkeze götürülen Yıldırım bir daha merkezden çıkamadı. Gece saat 04.00 gibi Yıldırım'ın ailesine ulaşan polisler, Yıldırım'ın odada oturduğu sırada fenalaşarak öldüğünü söyledi.

Esenyurt Devlet Hastanesi'nde hazırlanan ölüm raporunda darp izi bulunmadığı bildirilen aile üyeleri, Yıldırım'ın polisler tarafından darp edildiğini öne sürerek Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.  

Ancak Valilik, polislerin iddialarını doğrulayarak, "Esenyurt ilçemiz Akevler Mahallesi'nde 05/06/2021 Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında kavga olayına karışan ve karşılıklı şikâyetçi olan 4 şahıs, haklarında işlem yapılmak üzere polis merkezine sevk edilmiştir. Şahısların çalıştıkları iş yeri yöneticisi B.Y. polis merkezine gelerek kavgaya müdahil olmuş ve hakkında işlem yapılmak üzere bekleme odasına alınmıştır. Odada bekletildiği sırada fenalaşan B.Y. 112 Acil Sağlık ekiplerimizin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir" şeklinde açıklama yaptı.

Kendi Gözlerimle Gördüm

Ailenin avukatı Hüseyin Tuzcu konuya ilişkin açıklamasında, “İçeride yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra bir kadın sesi duyuluyor, ‘Nabız alamıyorum’ diye. Bu sesten sonra da ambulans geliyor ve 45 dakika polis merkezinde bekledikten sonra ayrılıyor. 1.5 saat sonra da kapıdakilere, Yıldırım’ın öldüğüne dair bilgi geliyor. Normalde ölüm saati gece 01.30 ancak saat 04.00’te öldüğü bilgisi veriliyor. Büyük ihtimalle avukat görüşme odasında darp edildi ve oradaki kanları temizlemek için kimseye haber vermediler. Darp edildiğini kendi gözlerimle gördüm. Gasilhaneye girdim Birol Beyi haşat etmişler, burnunu kırmışlar. Fotoğraflarını çektim. Çünkü, yarın raporda büyük ihtimalle ‘darp yoktur’ denilecektir” şeklinde konuşmuştu.

 

birol yıldırım güvenlik amiri 11 polis esenyurt merkez dövüldü fenalaştı valilik hüseyin tuzcu