Odasında Vurularak Öldürülen Okul Müdürü Cinayetinin Karar Duruşması Görüldü

TAKİP ET

İzmir'in Ödemiş ilçesinde iki öğrenci tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülen Ayhan Kökmen cinayetinde, cinayeti işleyen öğrencilere 23 ve 22 yıl, tüfeğin sahibi babaya 20 yıl ceza verildi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürü Ayhan Kökmen'in makamında pompalı tüfekle vurulaeak öldürülmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. 

Duruşmada cinayeti işleyen U.Y ve İ.P ile U.Y'nin babası Birol Y.'nin SEBGİS aracılığıyla katıldığı duruşmada öldürülen Ayhan Kökmen'in eşi Ümmü Kökmen ile taraf avukatları hazır bulundu.

Davada tutuklu sanıklar U.Y 23 yıl 1 ay 10 gün, İ.P 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan U.Y'nin babası Birol Y.'ye ise 20 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, suça sürüklenen çocuklar olarak nitelediği U.Y'nin 23 yıl 1 ay 10 gün, İ.P'nin ise 22 yıl hapsine hükmetti.

Cinayete yardım suçundan yargılanan U.Y'nin babası Birol Y. ise 20 yıl 4 ay hapis cezasına ç arptırıldı.

Sanıklara verilen kararlarda iyi hal indirimine gitmeyen mahkeme, tutuksuz yargılanan C.A. ve Y. O'nun ise beraatine hükmetti.

Maktulün eşi Ümmü Kökmen, basına yaptığı açıklamada verilen cezaları caydırıcı bulmadığını belirterek, "Ben 3 yıldan beri buraya gelip gittim. Hakim ve avukatlar çocuklara, 'suça sürüklenen çocuklar' diye hitap ettiler. Demek ki bu çocukları suça sürükleyen birileri var. O zaman suça sürükleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını isterdim." dedi.

Ne Olmuştu?

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 15 Aralık 2017'de daha önce bir öğrenciye silah çektiği gerekçesiyle disiplin kurulu cezası verilen 11. sınıf öğrencisi U.Y. ile İ.P, okul müdürü Ayhan Kökmen'in odasına girerek pompalı tüfekle ateş açmıştı. Yaralanan Kökmen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 4 öğrenci ile bunları azmettirdiği gerekçesiyle U.Y'nin babası Birol Y. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Ayhan Kökmen İzmir ödemiş okul müdür pompalı öğrenci cinayet