ODTÜ'de Stand Açan Milliyetçi Öğrencilere Saldırı

TAKİP ET

ODTÜ'de Türkoloji Topluluğu'nun standını açan milliyetçi gençler, MFT mensupları tarafından saldırıya uğradı. Sabıkası olduğu bilinen saldırganlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde Türkoloji Topluluğu olarak standaçan milliyetçi gençlere bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

TamgaTürk'ü Paylaşan ODTÜ'lü Öğrenci, Terör Sempatizanları Tarafından Hedef Gösterildi: Şikayete Takipsizlik Kararı Verildi

Marksist Fikir Topluluğu(MFT) mensubu olduğu belirtilen saldırganların aynı zamanda sabıkalarının da olduğu öğrenildi. ODTÜ'lü milliyetçi öğrenciler, görüntülerde mevcut olan ilk saldırının sonrasında ikinci bir saldırının daha yaşandığını belirtti.

ODTÜ Türkoloji Topluluğu'ndan Açıklama

MFT mensubu sabıkalı saldırganlar tarafından saldırıya uğrayan milliyetçi öğrencilerin mensubu olduğu Türkoloji Topluluğu'nun sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklama yapıldı.

''Bugün bir yönetim kurulu üyemiz oryantasyon standında tek bulunduğu sırada 20 kişi tarafından örgütlü tehdit ve saldırıya uğramıştır. Saldırganlar bize etkinlik yaptırmayacaklarını yapacağımız etkinlikleri basacağını söylemiş ve 200 civarında topluluk çıkartmamızı yırtmıştır.

Saldırganlar arkadaşımıza "sen yürek mi yedin Türk t-shirt ü giyiyorsun, burda nasıl Türkoloji topluluğu standı açarsın'' gibi tehditlerde bulunmuştur.

Tehditler arkadaşımızı mezun ettirmeyecekleri, bölümüne gidemeyeceği, yemekhanede yemek yiyemeyeceği söylemlerine kadar varmıştır. Arkadaşımız daha sonra olayın yaşandığı yerden kayıtlara geçmesi hakkında görüntü almaya gittiğinde yeniden saldırıya uğramıştır.

Saldırganlar arkadaşımıza "Burası Gazi olsa siz bizi bıçaklardınız" demiştir. ODTÜ'yü şiddetin hakim olduğu bir ortama çevirmeye çalışanların kim olduğunu ODTÜlülerin vicdanına bırakıyoruz.

Topluluğumuz çeşitli görüşlerden ODTÜülerden oluşur.  Türkolojiye ilgili olmak ve ODTÜlü olmak üye olmak için yeter şartlardır. Kendimizi ilerletmeye çalıştığımız Türkoloji disiplininin geçmişinde de aynı durum vardır.

Büyük Türkolog Zeki Velidi Togan Türk sağının kurucu isimlerinden biriyken öğrencisi Pertev Nail Boratav ünlü bir solcudur. Biz her ikisini ve Türkoloji bilimine değer katmış tüm Türkologları yaptıkları çalışmalarla birlikte mirasımız olarak kabul ediyoruz.

Her sene oryantasyon günlerinde zararlı ihtirasları olan çevreler okulu kendi güdümüne sokmaya çalışmaktadır. Bu yolda okuldan atılmış ve okul öğrencisi olmayan pek çok kişiyi de yanlarında getirmektedirler. Biz bu saldırıları ODTÜ solunun bir uzantısı olarak görmüyoruz.

Başta sol görüşlü üyelerimiz olmak üzere Kemal Kurdaşın açtığı çok çalışarak ileleme yolunda yürüyen ODTÜ mensubu  solcu arkadaşlarımıza karşı  kuvvetli okuldaşlık ve dostluk duyguları besliyoruz.

Tüm Odtülüleri modern Türkiye'nin son kalelerinden biri olan ODTÜ kampüsündeki huzuru sağlamak ve korumak için yaşanan bu rezilliğe tepki göstermeye çağrıyoruz.''

 

Saldırıya Uğrayan Milliyetçi Genç TamgaTürk'e Konuştu 

Türkoloji Topluluğu mensubu olarak açtığı stand sebebi ile sabıkalı Marksist Fikir Topluluğu (MFT) mensubu saldırganlar tarafından saldırıya uğrayan milliyetçi öğrenci Umut Berk Orhan TamgaTürk'e konuştu:

''Saat 10 sularında oryantasyon alanında kuruluş sürecinde olan ve rektörlüğe başvurusu yapılmış ODTÜ Türkoloji standını kurdum. Yaklaşık saat 11 sularında 20-25 kişilik sol bir grup yanıma gelerek beni güç kullanarak isteğim dışında oryantasyon alanından uzağa sürükledi, orada beni yaklaşık yarım saat süreyle tehdit ettiler. Okulda bölüme, yemekhaneye veya herhangi bir alana rahat rahat gidemeyeceğemi bana saldıracaklarını ve beni isterlerse çok rahat dövebileceklerini söylediler. Herhangi bir etkinlik yapmamız durumunda o etkinliğe de fiziki saldırı düzenleyeceklerini beyan ederek tehditlerine devam ettiler. Benim kendileri ile herhangi bir sorunum olmadığını beyan etmeme rağmen ODTÜ'de Türkoloji adıyla bir topluluk kurulamayacağını ve üzerimdeki Göktürkçe Türk yazan t-shirtü çıkarmamı istediler. Stantta kalan eşyalarımı almak istediğimde yine güç kullanarak gitmeme engel olup, olayın sonlanmasına yakın intikal eden iç güvenlik görevlilerine eşyalarımı getirmelerini söylediler. Bana daha önce farklı toplulukları nasıl dövdüklerini böyle olayların daha önce yaşandığını ve büyük çoğunluğunun zaten darp sabıkası olduğunu söylediler. Bu öğrenciler hala bir yaptırım olmadan öğrenciliklerine devam etmektedirler. Bu olayın bir kaç saat sonrasında görüntü almak için alana tekrar uğradık,  alanı terk ettiğimiz sırada "Siz yürek mi yediniz?" diyerek aynı gruptan şahıslarca tekrar üzerimize yürüyüp sonra da kameralar önünde beni darp etmişler. Bu şahıslar olayı benim provoke ettiğime dair iftira atmakta ancak görüntülerde dahi benim "Sakin olun" diye bağırdığım apaçık ortadadır.''

Olayın tanıklarından olan ODTÜ öğrencisi Murat Dursun'un ise TamgaTürk'e verdiği demeçte şu ifadeler yer alıyor:

''Bugün, sabah yaşanan saldırıyı anlamak ve haberleştirmek üzere alandayken mağdur bir kez daha saldırıya uğradı.

Alanda ne bir güvenlik ne de bir polis vardı. Dakikalar öncesinde çağırmamıza rağmen gelmediler.

Zaten gelseler de yapacakları bir şey olmadığını söylediler, haklılar da.

Koskoca Emniyet, bugün sadece iki polis memuru göndermiş.

Bu failler işte bundan kuvvet buluyor. Tam olarak aynı isimler hakkında sonuçsuz sayısız şikayet bulunuyor, biri de benimki.

Ne üniversitenin ne de yargının bir yaptırımı oluyor.

Otuz-kırk sözde devrimci, TBMM’ye on dakika mesafede “Kendimize dikkat etmemizi”, “bize Türk yazılı tişört giydirmeyeceklerini” söyleme cüreti buluyor.''

odtü milliyetçi gençler saldırı