ODTÜ'de Terör Örgütü Sempatizanı Bir Grup, Yabancı Bir Öğrenciye Copla Saldırdı

TAKİP ET

ODTÜ'de Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanı bir grup, yabancı uyruklu bir öğrenciye copla saldırdı. Yaralanan öğrenci Ankara Bilkent Şehir Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

ODTÜ'de Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanı bir grup, yabancı uyruklu bir öğrenciye copla saldırdı. Yaralanan öğrenci Ankara Bilkent Şehir Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

ODTÜ'de daha önce de birçok öğrenciyi tehdit eden, hedef gösteren ve bazılarına saldıran grubun seçim döneminde Yeşil Sol Parti reklamlarında oynadıkları ve "HDP Gönüllüsü" oldukları ortaya çıktı.

Saldırgan grupta yer alan ve öğrenciye copla saldıran kişinin 22 Nisan'da Yeşil Sol Parti resmî hesaplarından yayımlanan reklamda oynayan "HDP Gönüllüsü" Barış Aslan olduğu öğrenildi.

Kadınlarla, gençlerle Biz'ler #Buradayız Yeşil Sol Parti'deyiz pic.twitter.com/vbpg0jz6Wm

— Yeşil Sol Parti (@YesillerSol) 22 Nisan 2023

Saldırıyı azmettirdiği öne sürülen Didar Güngör'ün oynadığı bir reklamın da 24 Nisan'da yine Yeşil Sol Parti resmî hesaplarından yayımlandığı görüldü.

Biz'ler #Buradayız Yeşil Sol Parti'deyiz. pic.twitter.com/ptweIzheC0

— Yeşil Sol Parti (@YesillerSol) 24 Nisan 2023

14 Temmuz Cuma günü meydana gelen olayda, ODTÜ'de yüksek lisans eğitimine devam eden Basil Eldeeb adlı yabancı uyruklu öğrenci, Üniversite'nin en hareketli noktalarından birinde güpegündüz terör örgütü sempatizanı bir grubun coplu saldırısına uğrayarak yaralandı. Ankara Şehir Hastanesinin acil servisine kaldırılan Eldeeb'in vücudunda çok sayıda kırık meydana geldiği ve dirseğinin yerinden çıktığı öğrenildi. Eldeeb, tedavi masraflarının 100 bin Türk lirasını aştığını duyurdu.

Eldeeb, uğradığı saldırının detaylarını ve Üniversite kamuoyunda benzer saldırıları ile yıllardır bilinen faillerin kimliklerini LinkedIn'de yaptığı bir açıklamayla paylaştı.

Eldeeb'in İngilizce olarak yaptığı açıklamasının Türkçesi şöyle:

"Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra, üç "öğrenci" tarafından fiziksel saldırıya uğradım ve kemiklerim paramparça olana kadar dövüldüm!

Sıradaki siz olabilirsiniz, güvende değiliz!

2 Haziran günü saat 14.00'te yemekhanede Yezan Deniz, 'Ülkene geri gönderileceksin' diyerek beni tehdit etti ve yüzümü videoya kaydetti.

9 Haziran'da etrafta dolaşırken kendimi, o gün etkinlikleri polis tarafından durdurulan iki kadın tarafından taciz edilirken buldum. Didar Güngör, 'Senin adını ve danışmanını biliyorum, mezun olmayacaksın' diyerek ve Elif Aslan da 'Burada yaşamayacaksın' diyerek bana doğru bağırdılar.

Geçtiğimiz Cuma, 14 Temmuz'da, Didar ve Elif ile bağlantılı üç erkek tarafından takip edildim. Gölgede otobüs beklerken tanımadığım iki erkek neredeyse kişisel alanımı ihlal ederek yanıma yaklaştı. Diğer tarafıma baktığımda Elif'i ve Tunahan'ın kötücül bir şekilde gülümsediklerini gördüm ve kafam karışmış bir şekilde ben de geri gülümseyerek mobese kamerasına doğru baktım. Sonra da, takip edildiğimi bilmeden, otobüse bindim ve ODTÜ kampüsüne gittim.

Gerçekten de, üç erkek tarafından yemekhaneyi geçene kadar takip edildim ve yemekhane ile Çatı Cafe arasında bir anda onların saldırısına uğradım. İçlerinde polis coplu olan, Barış Aslan, sol tarafıma defalarca kez vurarak gözümde kanamaya, sırtımda izlere, kemiklerimde kırılmalara, dirseğimde çıkmaya ve dayanılmaz bir acıya yol açtı. Daha sonra Acil servise götürüldüğümde dirseğimi yeniden yerleştirip 100 bin Türk lirasına varan sağlık masraflarıyla birlikte beni ameliyata hazırladılar.

Neden saldırıya uğradığım bana hiç söylenmedi ama Elif'i ve Didar'ı tanıdığım ve kampüste homoseksüelliğin/transeksüelliğin zorla öne çıkarılması konusunda onlarla ters düştüğüm için sebebin bu olduğuna inanıyorum.

Sempati istemiyorum. Bu kişiler adalete teslim edilmedikçe sıradakinin siz olabileceğinizi bilmenizi istiyorum.

Yardım etmek istiyorsanız lütfen bu gönderiyi paylaşın ve duyurun. Bu iğrenç suça karışan kişilerin kimlikleri ektedir.

Barış Aslan: https://lnkd.in/dRTQ-rpE

Didar: https://lnkd.in/dM6kxset

Tunahan: https://lnkd.in/dafYTNTP

Elif: https://lnkd.in/dJjK3Hj7

Bakın saldırganlardan biri kendini nasıl tanımlıyor. Tunahan Gözlügöl profilinde şöyle diyor: 'İnsan hakları alanında yetkin bir tecrübem var. Gençlik hakları, kampüs hakları gibi hak alanlarına odaklanmış olsam da geçmiş tecrübelerimle insan hakları alanına genel olarak hakimim...' Boş sözler!

Elhamdülillah!"

Olayın sosyal medyada duyulmasıyla saldırgan grubun daha önce de Üniversite'de birçok suça karıştığı ancak her defasında yaptırımsız kaldıkları öğrenildi.

Aynı grup, geçtiğimiz yıl 6 Haziran'da İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Merkez teşkilatı mensubu bir ODTÜ öğrencisinin bilgilerini ve fotoğraflarını Üniversite'nin çeşitli noktalarına asarak iftiralar ile hedef göstermişti.

Hedef gösterilen öğrenci, grup hakkında suç duyurusunda bulunmuştu ancak ABD menşeli sosyal medya platformlarının Türk yargısı ile bilgi paylaşmadığı gerekçesiyle olay takipsizlikle sonuçlandırılmıştı.

TamgaTürk'ü Paylaşan ODTÜ'lü Öğrenci, Terör Sempatizanları Tarafından Hedef Gösterildi: Şikayete Takipsizlik Kararı Verildi

Yabancı öğrencinin saldırıya uğraması olayının duyulması üzerine saldırıya uğrayan Eldeeb'in farklı cinsel yönelimlerdeki vatandaşları ayrıştıran faaliyetleri ile tıpkı saldırgan grup gibi Üniversite'nin huzurunu bozan kimselerden olduğu öne sürüldü. Yine de, paylaşım yapan pek çok ODTÜ öğrencisi ve ODTÜ'lü öğrenci inisiyatifi, kime karşı gerçekleştirildiğinden bağımsız olarak bu tür saldırıların kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Saldırgan grubun ODTÜ'de yıllardır yaptırımsız kalması öyle bir boyuta ulaşmış durumda ki saldırıyı azmettirdiği öne sürülen Didar Güngör, sosyal medyada saldırının sorumluluğunu kabul etti ve saldırılara devam edeceklerini söyledi.

Konu hakkında Üniversite Yönetimi'nden bir açıklama yapılmadı.

ODTÜ Orta Doğu Teknik Üniversitesi copla saldırdı ODTÜ öğrencisine HDP YSP Yeşil Sol Parti Barış Aslan Didar Güngör Tunahan Gözlügöl Tolga Köseoğlu Tuğulka ODTÜ öğrencileri