ODTÜ'lü Milliyetçi Öğrencilere, MFT'lilerden Kızılay'da Saldırı

TAKİP ET

ODTÜ'de Türkoloji Topluluğu standına saldırıda bulunan sabıkalı MFT'liler, Topluluğun yöneticisi öğrencilere Kızılay'da saldırdı.

ODTÜ'de Türkoloji Topluluğu olarak stand açan Milliyetçi öğrencilere fiziki saldırıda bulunan Marksist Fikir Topluluğu (MFT) mensubu sabıkalı şahıslar, 13 Ekim gecesi Türkoloji Topluluğu'nun yönetim kadrosunda bulunan öğrencilere Kızılay'da saldırdı. 

ODTÜ'de Stand Açan Milliyetçi Öğrencilere Saldırı

Saldırıda bulunan şahıslardan Mehmet Mustafa Özkılıç'ın ise ODTÜ öğrencisi olmadığı ve ODTÜ Oryantasyon Günü Etkinliğine kaçak olarak girdiğini itiraf ettiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Mehmet Mustafa Özkılıç isimli şahsın Kızılay'da bulunan bir mekanda Türkoloji Topluluğu yönetim kurulunda bulunan bir öğrencinin ODTÜ öğrencisi olmayan erkek arkadaşını darp etmeden önce tehdit mesajı attığı da gelen bilgiler arasında. 

Özkılıç tehdit mesajını, mağdurun Türkoloji Topluluğu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı yazısını, kendi sosyal medya hesabında paylaşması üzerine yanıt vererek atıyor. 

'Saldırıdan 3 Gün Önce Kampüste Yakınımıza Oturdular'

Olayın mağdurlarından olan ve saldırıdan 3 gün önce 2 kişinin kampüs bahçesinde çok yakınlarına oturduğunu belirten ve bu 2 kişininde saldırganların arasında yer aldığını belirten Türkoloji Topluluğu yönetim kurulunda bulunan öğrenci TamgaTürk'e konuştu:

''Gece 10 gibi arkadaşlarımızla Kızılay'da Teras Bar'a oturmaya gitmiştik. Oturduğumuz masanın arkasında 30 Eylül ODTÜ Oryantasyonunda Türkoloji Topluluğu'nun standına saldırı düzenleyen topluluğun standında bulunan kişilerden bazıları olduğunu fark ettim. (Ayrıca standda bulunan şahıslardan bazıları ODTÜ öğrencisi değildi).  Direkt erkek arkadaşıma söyledim. Erkek şahıslardan biri 2 hafta önce sosyal medyadan erkek arkadaşımı tehdit etmişti, (bu şahıs da ODTÜ öğrencisi değil fakat kampüs içinde malum topluluk standında bulunuyor) erkek arkadaşım da o kişi olduğunu teyit etti. Bozuntuya vermeden oturmaya devam ettik çünkü yanımızda okul dışından arkadaşlarımız vardı. Sonra aramıza başka arkadaşlarımız katıldı ve biz diğer masaya geçtik. Yaklaşık 1 saat geçti. Şahısların olduğu masa hareketlendi, kalktıklarını anladım. Fakat masadakiler bize doğru yürümeye başladı,  ben o sıra ayaktaydım, erkek arkadaşım ise masada oturuyordu. Şahıslardan ikisi erkek arkadaşımın arkasına geçti, 2 hafta önce tehditte bulunan kişi ise karşısına geçti. Sonra da erkek arkadaşıma "Aşağıya gel, seninle konuşacağız." dedi bir başkası da "Gel gel konuşalım." diyerek erkek arkaşımın belinden tuttu. Erkek arkadaşım onlara "Bu tavırla sizinle konuşmam." diyerek cevap verdikten sonra kendisine daha önce tehditte bulunan şahıs erkek arkadaşıma kafa attı. O sıra ayakta olan kişilerle bizim aramızda arbede yaşandı, mekan sahipleri olaya direkt el attı ve saldırganları mekandan çıkardılar. Biz arkadaşlarımıza haber verip mekandan güvenli bir şekilde ayrıldık. Olaya ilişkin olarak emniyete giderek saldırganlardan şikayetçi olduk. Sürecin takipçisi olacağız.

Ben, ODTÜ Türkoloji Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu olayı yaşadım. Sırf Türk Milliyetçisi olduğu için ben dahil daha önce iftiralara maruz kalıp,  teşhir edilip hakkında yalan haber yapılan arkadaşlarım oldu. Sosyal medyada bizim hakkımızda yapmaya çalıştıkları karalama kampanyaları ve iftiralar sonuç vermeyince karşı taraf asıl yüzünü yani saldırgan, şiddete meyilli, fikir özgürlüğüne düşman olan zihniyetlerini göstermeye başladılar. Sağduyusuz bir şekilde fiziksel olarak saldırmaya çalışıyorlar. Bizi durduramadıkları ve bu başarısızlıklarını kabul etmek istemedikleri için her türlü yola başvuruyorlar. Biz, hiçbir zaman onların psikolojik şiddetlerine de fiziksel şiddetlerine de karşılık vermedik, vermeyeceğiz. Çünkü aklı başında Türk Milliyetçileri olarak kurmak istediğimiz Türkoloji Topluluğunu kurduk ve  var olmaya da devam edeceğiz. Eskiden bize avuca sığmayan 3-5 Türk milliyetçisi derlerdi, şimdi sayımız yüzlere ulaştı ve daha fazlasına da ulaşacak. Tüm ODTÜ öğrencileri adına temennim;  ODTÜ öğrencisi olmayan bu  kişilerden kampüsün arındırılıp güvenli hale getirilmesidir. Umarım yetkili kişiler bu konu hakkında gerekli işlemlere başlarlar.''

ODTÜ Türkoloji Topluluğu'ndan Açıklama

ODTÜ Türkoloji Topluluğu sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklamada bulundu. 

''Değerli ODTÜlüler, güzel bir tanışma toplantısı geçirmişken sonrasında maalesef yine talihsiz bir olay yaşadık. Oryantasyon günü yaşanan saldırıyı gerçekleştiren gruptan bazı kişiler Kızılay'da bir yönetim kurulu üyemiz ve erkek arkadaşına saldırmıştır.

Saldırının başını çeken şahıs olay yaşanmadan önce sosyal medyadan birkaç kez tehditte bulunmuştur. ODTÜlü olmayan ve oryantasyon günü yaşanan olaya da karışan bu şahsın kampüse kimler tarafından sokulduğunun aydınlatılması yetkili makamların sorumluluğundadır.

ODTÜ solunu saldırıların faili olarak görmediğimizi tekrarlıyor ve okulumuz kamuoyunu kampüs güvenliği üzerine düşünmeye davet ediyoruz.

Bizim düşüncemiz her ODTÜ öğrencisinin kampüsünde güvenli, huzurlu ve özgür yaşam hakkı olduğu ve ilgi alanları, politik görüşü, cinsel yönelimi, etnik kökeni, dini inancı sebebiyle hiçbir öğrencinin bu hakkından mahrum bırakılamayacağıdır.

Ankara'nın orta yerinde ODTÜ öğrencilerinin kampüslerinde açtığı bir stant yüzünden saldırı yaşanıyorsa bunun tüm ODTÜ kamuoyunu ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Hoşgörü ve bilimin savunucusu olmaya devam edeceğiz.''

 

odtü türkoloji topluluğu mft marksist fikir topluluğu saldırı kızılay