ODTÜ Öğrencisi Eray Gedikoğlu Çarpıp Kaçan Araç Nedeniyle Bitkisel Hayata Girdi

TAKİP ET

ODTÜ İngilizce Öğretmenliği öğrencisi Eray Mümin Gedikoğlu, durakta beklediği sırada çarpıp kaçan araç nedeniyle komaya girdi.

1 Şubat 2022 Salı günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda ODTÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Eray Mümin Gedikoğlu Ankara'nın Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde durakta otobüs bekliyordu. 

Bu sırada süratle ilerleyen bir araç genç öğrenciye çarptı. Ancak aracın sürücüsü Armağan Gürün hız kesmeyerek olay yerinden kaçtı ve durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirmedi.

30 Gün Ev Hapsi

Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Gedikoğlu beyin kanaması geçirerek komaya girdi. Bitkisel hayatta olan Gedikoğlu'nun tedavisi Ankara Güven Hastanesi'nde devam ediyor. Gedikoğlu'nu ölümün eşiğine getirerek 20 gündür süren komaya sokan aracın sürücüsü Armağan Gürün ise polis tarafından yakalandıktan sonra emniyette ve savcılıkta çelişkili ifadeler verdi. Gürün hakkında yalnızca 30 gün ev hapsi kararı verildi.

Kamera kayıtlarında görülen gerçeklere aykırı iddialarda bulunan sürücü Gürün'ün hukuki sorumluluktan kaçmaya çalıştığı, sürücünün yakını olan "siyasi gücü bulunan" kimselerin hastaneye gelerek hastane yöneticileriyle Gedikoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor. 

Kaza Anında Alkollü müydü? Sürücünün Bir Yakınının 'Eve Alkollü Geldi' Dediği İddia Edildi

Armağan Gürün'ün kaza anında alkollü olup olmadığına ilişkin de iddialar mevcut. Gözaltı işlemi sonrasında yapılan sağlık kontrolünde Gürün'ün kanında alkole rastlanmadığı belirtiliyor. Ancak iddiaya göre Gürün'ün bir yakını, evleri yakındaki bir iş yerinden alışveriş yaptığı sırada Armağan Gürün'ün kazanın yaşandığı gece eve geç geldiğini belirterek "Alkollüydü" dedi.

30 günlük ev hapsi bittiğinde Armağan Gürün serbest kalacak. Ancak Eray Gedikoğlu'nun yakınları, yargılamanın adil biçimde yapılarak genç ODTÜ öğrencisini ölümün eşiğine getiren Gürün'ün tutuklu yargılanmasını ve cezalandırılmasını talep ediyor.

Kaza Mahalinde İnceleme Yapılacak

Kaza mahalinde otomobilin bıraktığı lastik izi gibi izlerin incelendiği savcılık soruşturması ise sürüyor. Ancak bu incelemenin uzun süreceği belirtiliyor. Gedikoğlu'nun yakınları, bu sürede Gürün'ün tutuklu yargılanmasını talep etmek üzere kamuoyu oluşturmak için "#erayicinadalet" etiketiyle sosyal medyada bir kampanya başlattı. 

eray gedikoğlu eray için adalet erayicinadalet eray mümin gedikoğlu armağan gürün odtü ingilizce öğretmenliği kaza