ODTÜ Rektörlüğü, 'Odtufans' İçin Harekete Geçti

TAKİP ET

Bazı öğrencilerin "kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı çıkmak" adı altında çıplak fotoğraflarını satışa çıkardığı "Odtufans" adlı site için Rektörlük tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir grup ODTÜ öğrencisi "Odtufans" adlı bir site kurarak çıplak fotoğraflarını belli bir ücret karşılığında yayımlamayı vadetmişti. 

"Kadın bedeninin politikleştirilmesine karşı çıkmak" amacıyla açıldığı iddia edilen siteyi kuran şahıslar çıplak fotoğraflarını alenen satışa çıkarmış, ODTÜ öğrencileri ve mezunları okullarının adının bu şekilde kullanılmasına tepki gösterirken site kısa sürede kapanmıştı.

ODTÜ Öğrencilerinden 'Odtufans': Site Kapatıldı

ODTÜ Rektörlüğü Harekete Geçti

ODTÜ Rektörlüğü, konuya ilişkin hukuki ve disiplin süreçlerinin başlatıldığını açıkladı. Rektörlüğün açıklamasında "ODTÜ’nün saygın ve başarılı konumunu destekleyecek şekilde davranmak tüm ODTÜ’lüler ve ODTÜ dostları için temel bir vazifedir. Bu bağlamda, üniversitemizin adını ve kimliğini yansıtan unsurları kullanarak ODTÜ imajına zarar veren söz konusu internet sitesi ile ilgili kişiler için disiplin süreçlerinin, idari ve hukuki işlemlerin zaman kaybedilmeden başlatıldığını ve konunun yakından takip edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

odtü rektörlüğü odtufans için hareket harekete geçti hukuki disiplin süreçlerinin başlatıldığını duyurdu