ODTÜ Rektörü, Kırık Yangın Merdivenleri Konusunda Uyarıda Bulunan Öğrenciye Soruşturma Açtırdı

TAKİP ET

Atanmış ODTÜ Rektörü Verşan Kök, kırık dökük haldeki yangın merdivenleri konusunda uyarıda bulunan öğrenci hakkında soruşturma açtırdı.

3 Nisan 2021'de meydana gelen olayda ODTÜ öğrencisi Murat Dursun, okulda bulunan 6. yurt binasının yangın merdiveninin kullanılamaz hale geldiğini gördü. Bunun üzerine Rektörlüğe bir e-posta gönderen Dursun, merdivenin durumunun ihtiyaç anında öğrenciler için tehlike teşkil edeceğini belirterek onarılmasını talep etti.

Dursun'un e-postasına cevap dahi vermeyen Rektörlük, yangın merdivenlerinin tehlike arz eden durumuna da aldırmadı. Buna karşın Rektörlük söz konusu yurdun yönetiminden merdivenin fotoğrafının çekilmesine izin verdikleri için hesap sordu. 20 Mart'ta 2022'de 10. Yurt'ta meydana gelen yangının ardından yurtların yangın merdivenlerinin durumu yeniden gündeme geldi. Yurtların olası bir yangına karşı hazır olmaması nedeniyle Rektörlük eleştirilirken öğrenci Murat Dursun, yaklaşık bir yıl önce uyarmasına karşın görevini yapmayan Rektör Verşan Kök'ü eleştiren bir paylaşımda bulundu. 

Söz konusu paylaşımlarında Dursun, "Öğrencilerin can güvenliğini tehdit eden sorunları bilmesine rağmen çözmeyen adam Twitter'da şerefinin bekçiliğini yapıyormuş. Bu adam şerefin nasıl zedeleneceğini bilmiyor. Şeref öğrencinin tweetiyle zedelenmez; seçilmediğin rektörlüğü kabul ettiğinde zedelenir, o görevi bile ihmal ettiğinde zedelenir. Son iki yıla bakalım: Bu yazıyı ona da göndereceğim. Şu cümlelerin birini yalanlayabilirse bana da soruşturma açsın: Yangın merdivenlerini onar dedim > Yanıtlamadı > Onarmadı > Kaldığım yurda hakkımda hesap sordu > Dünkü yangın benzer daha fazla sorunu ortaya çıkardı Biz mi zedeledik şerefini?" diye sordu.


Harvard Üniversitesi'nde kurulan Aspire Enstitüsü'nün Liderler Programı'na kabul edilmiş bir öğrenci olan Murat Dursun hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma tebligatında  Murat Dursun'un, atanmış rektör Verşan Kök'ün "şeref ve haysiyetini zedelediği" iddia ediliyor.

ODTÜ REKTÖRÜ verşan kök murat dursun yangın merdivenlerini merdivenleri konusunda uyarıda bulunan öğrenciye soruşturma açtırdı