"Oğlum Boğaziçi'nde Öğrenci" Diyen AKP'linin Oğlu Olmadığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

AKP ilçe teşkilatı hakkında bir kadın, Boğaziçi protestolarını eleştirmek için Boğaziçi'nde okuyan oğlunu örnek gösterdi ancak o kişinin oğlu olmadığı ortaya çıktı.

AKP ilçe teşkilatı hakkında bir kadın, Boğaziçi protestolarını eleştirmek için sosyal medya üzerinde Boğaziçi'nde okuyan oğlunu örnek gösterdi ancak o kişinin oğlu olmadığı ortaya çıktı.

İntihalli çalışmalarıyla ve AKP geçmişiyle öne çıkan Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından gerçekleştirilen protestolar, iktidar tarafından iftiralarla karalanmak isteniyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci yazar Mehmet Çek, kendisine Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden geldiğini iddia ettiği şu mesajı paylaştı:

"..hocalar zoom üzerinden bizi dolduruyor, saatlerce iknaya çalışıyor, bir çok kolaylık sunuyorlar eyleme katılabilmemiz için.."

Öğrencilerin protestolara hocaların zorlamasıyla katıldığını ima eden mesaja Yazgül Önen isimli AKP'li bir Twitter kullanıcısı da "kendi oğlu"nu örnek vererek destek verdi.

Kendisinin de bu duruma şahit olduğunu, Boğaziçi öğrencisi oğluna hocasının zoom özerinden toplantı çağrısı yapıp "endişeli olduğunuzu biliyoruz" dediklerini öne süren Önen "Biz çocuklarımızı eğitim alsın diye üniversite ye gönderiyoruz militan olsun diye değil.." diye yazdı.

Yalanı Böyle Ortaya Çıktı

Ancak oğlunun Boğaziçi Üniversitesi'nde okuduğunu öne süren Yazgül Önen'i özgeçmişi yanlışladı. AKP Tuzla İlçe Teşkılatı'nın internet sitesinde yer alan özgeçmiş bilgilerinde Önen'in 5 kız annesi olduğu yer alırken erkek çocuğunun olmadığı görülüyor.

Bir Anda Oğlu Oldu!

AKP'li Yazgül Önen'in bir oğlu olmadığına dair AKP Tuzla Teşkılatı'nın internet sitesinde yer alan bilginin görseli, sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılmaya başlayınca sitedeki bilgide hemen değiştirildi. Önen'in Boğaziçi tartışmasından sonra yenilenen özgeçmişinde, çocuk sayısında artış gözlendi. 

yazgül önen boğaziçi protesto yalan iftira oğlu akp tuzla ilçe