"Oğlumun Adını 'Recep Tayyip' Koymuştum, Şimdi Değiştirmek İstiyorum Ama Memurlar 'Tayinimizi Çıkarırlar, Değiştiremeyiz' Diyorlar"

TAKİP ET

40 kişilik bir CHP heyetinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunduğu "Çankırı Raporu"na bir skandal yansıdı.

CHP'nin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, PM üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin bulunduğu 40 kişilik heyetin Çankırı'yı ziyareti sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunmak üzere hazırladığı raporda bir vatandaşın oğluna verdiği "Recep Tayyip" ismini değiştiremediğinden yakındığı görüldü.

Raporun ilgili kısmında vatandaşın, "(Oğluma) Recep Tayyip adını koymuştum. O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, 'Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz' diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Raporda ortaya çıkan skandalın ardından Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup detaylı açıklama bilahare yapılacaktır" dedi.

Oğlumun Adını Recep Tayyip Koymuştum Şimdi Değiştirmek İstiyorum Ama Memurlar Tayinimizi Çıkarırlar Değiştiremeyiz Diyorlar