Oğlunun Tazminat Alabilmesi İçin Kendisini Vursun Diye Kiralık Katil Tuttu

TAKİP ET

Avukat Alex Murdaugh, oğlu hayat sigortası ücretini alabilsin diye kendisini öldürecek bir kiralık katil tuttu.

Güney Carolina eyaletinde yaşayan bir avukat olan Alex Murdaugh(solda), ailesi 10 milyon dolarlık hayat sigortası ücretini alabilsin diye kendisini öldürtmek istedi.

Güney Carolinalı saygın bir ailenin oğlu olan 53 yaşındaki Alex Murdaugh'un büyük dedesi, dedesi ve babası, üç nesil boyunca Başsavcı olarak görev yapmış bir soydan geliyordu.

Ancak Haziran ayında Murdaugh'un eşi Margaret (52) ve 22 yaşındaki oğlu Paul evlerine yakın bir yerde öldürüldü. 22 yaşındaki Paul hayatını kaybettiğinde 2019 yılında alkollü iken karıştığı bir kazada bir kadının ölümüne neden olmakla suçlanıyordu. 

Alex Murdaugh da hukuk şirketinden istifa ettikten bir gün sonra vuruldu. Şirket ise Murdaugh'un firmada zimmetine para geçirdiğini açıkladı.

Vurulduktan birkaç gün sonra rehabilitasyona alınan Murdaugh'un 4 Eylül'de vurulmuş ve başından "yüzeysel" biçimde yaralanmış halde bulunduğu bildirildi. Murdaugh'un avukatları, Murdaugh'ın lastik değiştirdiği sırada kimliği belirsiz bir şahsın silahlı saldırısına uğradığını açıkladı.

Saldırıdan iki gün sonra hastaneden tahliye olan Murdaugh'un kendisini vurması için 61 yaşındaki Curtis Edward Smith adlı bir kiralık katili tuttuğu ortaya çıktı. Murdaugh'un avukatının da itiraf ettiği olayda, Murdaugh o sırada henüz yaralı oğlu Paul'un hayat sigortası tazminatını alabilmesi için kendisini vurdurttu.

Murdaugh'un avukatı Dick Harpootlian, müvekkililinin kendisini öldürmesi halinde oğlunun tazminatı alamayacağı gerekçesiyle böyle bir plan yaptığını belirterek "Bu adamı çağırdı (Edward Smith) ve yol kenarında buluşarak kendisini kafasından vurması için anlaştı" diye konuştu.

Murdaugh'un eşi ve oğlunun vurulduğu saldırıların da olayla ilintili olup olmadığına ilişkin olarak polisten bir açıklama yapılmadı. Avukat Harpootlian, müvekkili Murdaugh'un eşi ve oğlunu kimin öldürdüğüne ilişkin bir bilgiye sahip olmadığını iddia etti.

(Curtis Edward Smith-solda, Alex Murdaugh-sağda)

Oğlunun Tazminat Alabilmesi İçin Kendisini Vuracak Kiralık Katil Tuttu