Oğlunun Zihinsel Engelli Kız Arkadaşını İstismar Etti, Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Kocaeli'nde oğlunun yüzde 70 zihinsel engelli kız arkadaşını istismar eden erkek, 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına rağmen cezaevinde 3 yıl kaldıktan sonra tahliye edildi.

Yüzde 70 zihinsel engelli olan H.A., 2017 yılında kendisini 'Eren' olarak tanıtan bir kişiyle sevgili oldu. O dönemde 16 yaşında olan H.A., adının Eren olduğunu düşündüğü kişinin babası Ş.T. ile tanışmaya gitti. Genç kız ile tanışmak üzere parka gelen Ş.T., H.A.'yı zorla minibüse soktu. Burada genç kıza cinsel istismarda bulunan Ş.T., zihinsel engelli kızı tekrar parka bıraktı. 

Başına gelen olay yüzünden kendisini suçlayan ve birine anlatmaktan korkan H.A. bir buçuk ay boyunca gizlediği olayı sonunda annesi Emine Çetin'e anlattı. Kızının istismara uğradığı öğrenen Çetin, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 

Hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açılan Ş.T. kayıplara karıştı. İki yıl boyunca yakalanamayan Ş.T., 2019 yılının şubat ayında tutuklanarak, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

'Deliller Dosya İçeriğiyle Çelişiyor' Diyerek Tahliye Edildi

Dosyanın temyize gitmesi üzerine Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği hapis kararı bozuldu. Yargıtay, ilk derece mahkemesinin kabulünde yer alan sübuta ilişkin delillerin, dosya içeriğiyle çelişmesi sebebiyle mahkumiyet kararının yerinde olmadığı kanaatine vararak Ş.T'nin tahliyesine karar verdi. 

''Şikayetçi Olma, Ben Seninle Evlenirim''

İstismara uğrayan genç kız olay tarihinde erkek arkadaşı olan E.T.'nin babası Ş.T. ile plan kurmuş olabileceğini belirterek, “Olay günü beni arabayla aldı, camlar filmliydi. Elimi, kolumu bağladı. Sonra beni aldığı yere bıraktı. 'Şikayetçi olma, ben seninle evlenirim' dedi'' ifadelerini kullandı. 

kocaeli zihinsel engelli kız oğlunun sevgilisi cinsel istismar tahliye