Öğrencisine Cinsel İstismarda Bulunan Müdür Yardımcısı Soruşturma Bitmeden Göreve İade Edildi

TAKİP ET

Hatay'da, 2018 yılında 13 yaşındaki öğrencisini birçok kez cinsel istismara maruz bıraktığı için görevden uzaklaştırılan müdür yardımcısı göreve iade edildi.

2018 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir ortaokulda beden eğitim öğretmenliği ve aynı zamanda müdür yardımcılığı yapan A.Ö. isimli erkek, 8. sınıftaki öğrencisine birçok kez cinsel istismarda bulundu. Olayı öğrenen aile, durumu yargıya taşıdı. Başlatılan soruşturma kapsamında olaya ismi karışan öğretmen görevden uzaklaştırıldı ancak soruşturma tamamlanmadan aynı okulda göreve iade edildi. 

Ailenin avukatı Yusuf Uyar, müfettişlerin olayın gerçekleştiğine dair bir rapor hazırladığını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ‘bu eylem gerçekleşti’ diye kabul edip sanığa verilebilecek en hafif cezayı verdiğini söyleyerek, “Sanığın görevden uzaklaştırılmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz." dedi. 

Açıklamalarına “Sanık ilk olarak müvekkilimize okulun soyunma odasını temizlemesini söylemiştir. Odaya inen ve temizlik yapan müvekkilimizin yanına sanık gelmiştir. Müvekkilimize sarılmak öpmek suretiyle istismarda bulunmuştur. Olayların birinde müdür yardımcısı olan öğretmen, mağdureyi kendisine ait olan odaya götürmüş ve kapıyı kilitledikten sonra istismar etmiştir. Başka bir olayda da sanık, mağdureyi okulun hemen karşısındaki amcasının evine ders çalışma bahanesiyle götürmüştür. Sanık evde daha ileri giderek istismarı daha ileriye taşımaya çalışmıştır.” şeklinde devam eden avukat ailenin şikayetiyle beraber soruşturma başlatıldığını ancak iki sene geçmesine rağmen sadece bir duruşma gerçekleştirildiğini ve öğretmenin göreve iade edildiğini söyledi. 

istismar çocuk istismarı hatay reyhanlı