Öğrencisinin Sağlığını Düşünen Öğretmene Mürteciler Soruşturma Açtı

TAKİP ET

Rehber Öğretmeni M.T. ile öğrencisi arasında geçen bir diyalogun ardından öğretmene soruşturma açıldı.

Amasya Serdar Zeren İlkokulu'nda 4. sınıf öğrencilerinin rehber öğretmeni olan M.T.'nin 16 Mart 2021 tarihinde yaptığı "Dengeli beslenme ve uyku düzeni" konulu rehberlik çalışması sırasında öğretmen ve bir öğrencisi arasında bir diyalog yaşandı.

Bir öğrencinin "Peygamber efendimiz gündüzleri iki saat uyurmuş" sözlerine rehberlik öğretmeni M.T.'nin “Çocuklar, içinde bulunduğumuz çağ ile bundan yıllar öncesi arasında farklar bulunmaktadır. Uyku ve dinlenme ihtiyacı bireylerin yaşlarına ve yaşadıkları ortama göre, gün içindeki tempolarına göre farklılıklar göstermektedir. Sizlerin gün içerisinde hem sosyal hem akademik hem de zihinsel olarak en üst düzeye ulaşabilmeniz için en ideal olan akşam 22.00 ile sabah 08.00 saatleri arası uykuda bulunmanız” şeklinde cevap vermesi öğretmen hakkında bir soruşturmaya yol açtı.

Öğretmeniyle bu şekilde bir diyalog yaşayan 4. sınıf öğrencisi öğretmeninin verdiği cevabı babası Amasya İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdullah Avcı'ya anlatması üzerine Avcı, öğretmenden şikayetçi oldu. Serdar Zeren İlkokulu Müdürü Halil Kaykana'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine öğretmen M.T. hakkında “İnanca ve peygambere saygısızlık yapmak, öğrenciye travma yaşatmak, dini değerleri aşağılamak”  suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, bu olayın "eğitimi dinselleştirme" çabasının bir örneği olduğunu vurgularken, “Öğretmen dini değerlere ve peygamberimize yönelik olumsuz bir cümle kurmamıştır. Eğitimi dinselleştirme politikalarının aracı gibi kullanan zihniyetler bu yollara başvurarak amaçlarına ulaşmak istemektedirler. Bunu yapanın da bir eğitim yöneticisi olmasını, çocuğunu bu duruma alet etmesini, tüm sınıf arkadaşlarının sorguya çekilmesini kabul etmiyoruz” ifadeleriyle soruşturmaya tepki gösterdi.

Peygamber 2 Saat Uyurmuş Diyen Öğrencisine İtiraz Eden Öğretmen Soruşturma eğitimi dinselleştirme çabası dinci imam hatip lisesi müdürü