Öğretmen Adayları AKP'nin Mülakat Israrına İsyan Etti

TAKİP ET

AKP'nin kaldırılması çözüm vaatlerinden olan ancak kaldırılmayan 'mülakat', öğretmen adaylarını isyan ettirdi. Sosyal medyada #MülakatVarsaAdaletYok şeklinde hashtag açıldı.

AKP'nin seçim öncesi vaatleri arasında yer alan ancak bir türlü kaldırılamayan mülakat sistemi, öğretmen adaylarını isyan ettirdi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde ''Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.''  şeklinde konuşmuştu. 

21 Yıldır İktidarda Olan AKP, 'Mülakatı' Kaldıracağını Açıkladı: İşte AKP'nin Vaatlerinin Tam Listesi

Ancak seçimden sonra AKP'li Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, mülakatın kaldırılmayacağına ilişkin olarak yaptığı açıklamalar ise öğretmen adaylarını bu konuda serzenişe sürüklemişti.

Milli Eğitim Bakanı'ndan İtiraf Gibi Açıklama: Mülakat Kalkmayacak, Mülakatlar Mülakat Gibi Olacak

Tekin, mülakat gündemine ilişkin yaptığı açıklamalarda, mülakatı kaldırmak yerine farklı sistemler üzerinde çalışıldığını ve bu sistemlerin bir tanesinde yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS puanının etkili olacağını belirtmişti.

Öğretmen Atamalarında Yeni Sistem Planı: Yüzde 50 KPSS Yüzde 50 Mülakat

'Sistemden Çıktıktan Sonra Ne İçin Ölçülüyoruz Hala?'

Mülakat, ülke gündeminde öğretmen adaylarının serzenişleri ile yer tutmaya devam ederken, atanamayan bir öğretmen adayı TamgaTürk'e verdiği röportajda, KPSS öncesindeki ve sonrasındaki yaşadıklarını ve öğretmen adaylarının 'mülakat' mağduriyetlerini anlatmıştı.

AKP'nin Seçim Öncesi Kaldırılacağını Vaat Ettiği 'Mülakat', Kaldırılmayacak Mı?

'Mülakat Varsa Adalet Yok'

Çözülemeyen 'mülakat' sisteminden dolayı uzun zamandır seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları ise sosyal medyada yaptıkları #MülakatVarsaAdaletYok hashtag çalışması ile isyan ederek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

mülakat akp atanamayan öğretmenler öğretmen KPSS