Öğretmeninin Dövdüğü Çocuğun İfadesi Ortaya Çıktı: Kanlı Kazağımı Değiştirip Tehdit Etti

TAKİP ET

Aksaray'da öğretmeni Ali Rıza Y. tarafından dövülen 10 yaşındaki çocuğun ifadesi ortaya çıktı.

Aksaray'da 10 yaşındaki öğrencisini kendisine küfür ettiği bahanesiyle döven matematik öğretmeni Ali Rıza Y.'nin yargılanmasına başlandı.

Bugün görülen duruşmaya Ali Rıza Y. Çin Virüsü nedeniyle karantinada olduğunu söyleyerek katılmadı. 

Öğretmeninin şiddetine uğrayan 10 yaşındaki öğrenci, anne babası ve avukatlar ile salonda hazır bulundu. T.K.'ya olaydan sonra psikolojik destek veren rehber öğretmen, T.K.'nın olaydan sonra tedirgin olduğunu ancak okulunu değiştirdikten sonra kendisini toparlamaya başladığını belirtti.


"Ben Bu Kazağı Yakacağım"


Yaşadıklarını pedagog eşliğinde anlatan T.K., Ali Rıza Y.'nin kendisine şiddet uyguladıktan  sonra kanlı kazağını değiştirip ailesine söylememesi için tehdit ettiğini söyledi. Şiddete uğrayan çocuk T.K. ifadesinde, "Arkadaşım M. bana iftira attı. Öğretmenime gidip benim hakkında küfrettiğimi söyledi. Öğretmen sınıfa geldi. Kazağımdan tutup beni çekerek koridora çıkardı. Beni dövdü. Öğretmenim dövdükten sonra burnum kanadı. Kan, kazağım, pantolonum ve ayakkabıma da damladı. Öğretmenim benim kazağımı çıkartıp, yeni kazak aldı. Ben bu kazağı yakacağım, dedi. Bu olayı ailene söyleme diye tehdit etti" dedi.


"Yüzünde Tokat İzi Vardı"


Anne Gülsüm K. çocuğu ile aynı okulda öğrenim gören diğer çocuğunun haber vermesiyle okula gittiğini ve oğlu T.K.'yi ilk gördüğünde yüzünde tokat izinin olduğunu söyledi.

Gülsüm K., "Ben olayı 1,5 saat sonra öğrendim. Okula gittiğimde çocuğumun yüzünde attığı tokat nedeniyle 5 parmağının izi duruyordu. Çocuğumun kanlı kazağını çıkartıp yeni kazak almışlar. Pantolon ve ayakkabısında kan damlaları vardı. Ben öğretmenden şikayetçiyim. En ağır cezayı almasını istiyorum'' dedi.


"Memur Olarak Ödüllendirilmesini İstemiyorum"


Öğretmenlik mesleğine son verilen Ali Rıza Y.'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne memur olarak atandığını belirten Gülsüm K., "Milli Eğitim Müdürlüğü'ne memur olarak atanıp ödüllendirilmesini istemiyorum. Ceza almasını istiyorum" diye tepki gösterdi.

Baba Duran K. ise pastanede çalıştığı sırada haberi aldığını belirterek, "Patronum bana 'acele okula gitmen gerekiyor' dedi. Ben de yürüyerek okula giderken yolda eşim ve çocuklarla karşılaştım. Sonra oğlumu hastanede götürüp, sağlık kontrolünden geçirdik ve rapor aldık" dedi. 

Öğretmenin en ağır cezayı almasını istediğini belirten Duran K. daha önce de öğretmenle oğlu arasında tartışma yaşandığını anlattı.

Duran K. "10 gün önce de sorun yaşamış. Öğretmen oğluma, 'Sınıfta sigara içtiğimi söylemişsin. Benim hakkımda iftira atmışsın' demiş. Oğlum da 'Ben böyle bir şey söylemedim' demiş. Oğlumun dersleri biraz zayıftı. Öğretmeni matematik dersinde, 'sen beceriksizsin' diye matematik dersi yerine resim çizdiriyormuş" diye konuştu.



Gürültüleri duyup sınıftan çıkarak öğrenci T.K.'yı Ali Rıza Y.'nin elinden kurtaran teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü de duruşmada yaşananları''Olayın olduğu gün 5-A sınıfında dersim vardı. Astım ve bronşit hastası olduğum için kapıyı biraz aralık olarak bırakmıştım. Koridordan gürültü duydum. Sonra tokat sesi geldi. Tokat sesini duyunca elimdeki kağıt ve kalemi fırlatıp, koridora koştum. Öğretmen Ali Rıza Y.'nin bir eliyle öğrencinin boğazını sıktığını, diğer eliyle de tokat atmak üzere olduğunu gördüm. Hemen, önüne geçip, çocuğa tokat atmasını engelledim" sözleriyle anlattı.

O sırada TK'nın burnunu kanadığını belirten Gülcan Ünlü, "Sonra Oğuz Kurudağ hocamız geldi. T.K.'yı lavaboya götürdü. Durumu müdüre bildirdik. Müdür Bey de yetkililere aktardı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamayan Ali Rıza Y.'nin ifadesinin alınması, Aksaray Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin olayla ilgili düzenledikleri raporların istenmesine karar verip, duruşmayı 15 Şubat 2022'ye erteledi.
 

aksaray ali rıza y öğrenciye şiddet öğretmen şiddeti