Öğretmenlere BİP Kullanmaları Yönünde Talimat Gönderiliyor

TAKİP ET

Eğitim Sen, öğretmenlere, yöneticileri tarafından Whatsapp yerine BİP uygulamasının kullanılması konusunda yönlendirmede bulunulmaya başlandığını açıkladı.

Whatsapp’ın, kişisel verileri tehlikeye atacağı düşünülen sözleşme yenileme süreci kamu kurumlarında çalışanlara “yerli ve milli” uygulama seçin baskısına dönüştü. Öğretmen ve eğitim emekçilerine bu yönde baskı yapıldığını açıklayan Eğitim Sen, “Hiç kimse belli bir sosyal medya platformunu kullanmaya zorlanamaz” dedi.

Eğitim Sen açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul ve kurumlarda görev yapanlar, sosyal medya grupları (WhatsApp) oluşturarak iletişim gerçekleştirmekteydi.

Türkiye'de yaygın olarak kullanılan bir sosyal medya paylaşım kurumunun kişisel verileri tehlikeye atacağı iddia edilen sözleşme yenileme önerisi sonrasında, söz konusu uygulamanın kullanıcıları yeni mesaj uygulamaları arayışına girmiştir.

MEB'e bağlı okul ve kurum yöneticileri "yerli ve milli uygulama" iddiası ile aralarında üyelerimizin de bulunduğu okul ve kurum çalışanlarını “BİP” uygulamasını mobil telefonlarına yükleyerek kullanmaları çağrısında bulunmaya başlamışlardır.

BİP veya diğer sosyal medya paylaşım programlarının güvenilirliği ile ilgili meslek odalarının yaptıkları çalışmalarda BİP uygulamasının veri güvenliği bakımından yetersiz bulunduğu, verilerin üçüncü şahıs ve kişilerle paylaşılma riskinin yüksek olduğu rapor edilmiştir.

Kullanıcıların, bahsi geçen programların sözleşmelerini inceleyip istediğini tercih etme hakkı bulunmaktadır."

WhatsApp WhatsApp rekor WhatsApp chat WhatsApp nedir WhatsApp indir WhatsApp yılbaşı WhatsApp görüntülü konuşma WhatsApp sesli arama whatsapp güncelleme whatsapp zorunlu whatsapp veri gizliliği gizlilik ilkesi w