Oğullarıyla Evlendirmek İçin 16 Yaşındaki Zihinsel Engelli Kızı Kaçırdılar

TAKİP ET

Süleyman K. isimli kişi ve ailesi zihinsel engelli Şadiye Çankaya'yı kaçırdı.

22 Nisan Perşembe günü Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Tepeeynihan Mahallesi’ne gelen Süleyman K. ve ailesi yüzde 70 zihinsel engelli Şadiye Çankaya'yı kaçırdı. Daha önce istemeye geldikleri ancak ailesinin onayı olmadığı için gelinleri yapamadıkları Şadiye Çankaya'yı kaçıran aile, zihinsel engelli kızın evde yalnız kalmasını fırsat bildi.

Şadiye Çankaya hariç hiçbir ailesi üyesinin evde olmadığı saati kollayan aileden 2 erkek ve 1 kadın eve gelerek Çankaya'yı kaçırdı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saçından tutup 200 metre sürükledikleri genç kızı zorla araca bindiren Dudu K., oğulları Süleyman K. ve Ferdi K. olay yerinden hızla uzaklaştı.

Eve geldiklerinde durumu öğrenen aile şikayetçi olurken kızı kaçıran 3 kişi hiçbir yerde bulunamadı. Kızı kaçırdıktan sonra aileyi de tehdit eden firariler polis tarafından her yerde aranıyor. 

Kızımın Hayatından Endişe Ediyoruz 

Kızı kaçırılan acılı anne Hatice Çankaya, “Ben Manisa'ya büyük kızım Yasemin'i doktora götürmüştüm. Beni muhtarın hanımı 12.30 gibi aradı. ‘Evde kim var evinizde bağırış çağırış kopuyor' diye ben de ‘babasıyla Şadiye evde' dedim. Akşama doğru eve geldim ve karakola giderek kızımı kaçıranlardan şikayetçi olduk. Akşam 19.00 gibi kaçıranların babasıyla karakolun kapısında karşılaştım. Ona kızımı getirin yoksa gerisini siz düşünün dedim. Babası da bana ‘ben sana yalvardım kızını ver diye sen de vermedin. Vermeyince ben de böyle yaparım' dedi. Kızın ölüsü sizin dirisi bizim diyerek şikayetleri geri çekmemiz için tehditlerde bulunuyor. 5 gündür bir yudum suyla duruyoruz. Çocuklarımızın hepimizin dengesi kaçtı. Hepsinden şikayetçiyim. Kızımın hayatından endişe ediyoruz” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Baba Hekmet Çankaya ise, “22 Nisan Perşembe Günü saat 11.000'da Dudu, Ferdi ve Süleyman K. evime geldi. Kızımı yeniden istemek için. Ben de size verilecek kızım yok dedim evden kovdum onlar gittikten sonra ben de hayvanlara bakmak için evden ayrıldım. Ben evden çıkınca gelip kızımı sürüyerek 200 metre acı çeke çeke götürmüşler. Her yere haber verdik. Ama hiçbir yardım göremedik. Perşembe Gününden beri Şadiye kızımdan bir haber yok. Kazıklı Mahallesinden Rüstem, Dudu, Ferdi, Süleyman K. kızımı zorla kaçırdı. Bunlardan şikayetçiyim davacıyım. Bir haftadır acı çekiyorum. Yemek yiyemiyorum çocuğumun en yakın zamanda bulunmasını istiyorum” diyerek yaşadığı acıyı anlattı.

Evlendirmek İstedikleri Kişi de Zihinsel Engelli

Şadiye Çankaya'yı istemeye gelen ailenin oğlu 26 yaşındaki Süleyman K.'nın da yüzde 50 zihinsel engeli olduğunu ve şikayetlerinden vazgeçip ikilinin evlenmeleri için tehdit aldıklarını belirten abla Yasemin Çankaya ise “Baba Rüstem K. ile telefonda görüştüm kardeşimi getirin şikayetimizi geri çekelim dedik. Beni aradı ölüsü sizin dirisi bizim diyerek tehdit etti. Nişanlımı da arayarak tekrar tehdit ettiler. Şikayetlerinden vazgeçsinler biz de 2-3 gün sonra kızı teslim edelim demiş” ifadelerini kullandı.

 

manisa zihinsel engelli 16 yaşındaki şadiye süleyman istemeye geldikleri kızı kaçırdılar