Oğuz Kaan Salıcı: Gönlümdeki Aday Kemal Kılıçdaroğlu

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı FOX TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk oldu.

İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Küçükkaya'nın "CHP kazanır mı?" sorusuna "Bu sefer kazanır" yanıtını verdi.

"Biz çok seçim kaybettik" diyen Salıcı, bu kayıplardan çok ders çıkardıklarını belirterek "Nerede yanlış yaptık, nerede eksik yaptık... Bu dersleri çıkarmamış olsaydık 31 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, toplam 11 büyükşehir CHP'li belediye başkanları tarafından yönetiliyor olmazdı. Biz aslında yerelde iktidarız. Yerelde iktidar olduğumuz yerlerde yaptıklarımızı çekemediği için iktidar bize baskı uygulamaya çalışıyor" diye konuştu.

İsmail Küçükkaya'nın "'Dostlarımız' dediği kimdir Kılıçdaroğlu'nun?" sorusuna yanıt veren Salıcı, "Şu an için Millet İttifakı İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Çünkü Saadet Partisi ve Demokrat Parti seçim süreci netleşmeye başladığında bu konudaki görüşlerimizi ortaya koyalım şeklinde açıklamalar yapıyorlar. Saygı duyuyoruz. DEVA ve Gelecek Partilerinin de benzer açıklamaları var. Biz bir yandan da güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmeleri yapıyoruz. Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcıları bir araya geliyorlar, biz ittifak yaparsak iktidara geldiğimizde vatandaşın ekonomik problemleriyle ilgili ne yapacağız? Bunlar önemli. Bugün itibarıyla kimler var derseniz, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi var" yanıtını verdi.

"İyi tarafı şu, İYİ Parti ve CHP'nin kurduğu Millet İttifakı'nın genişleme ihtimali var" diyen Salıcı, "Cumhur İttifakı'nın genişleme potansiyeli... Perinçek de katılır. Destici'nin yanına Perinçek'i de eklersiniz. O kadar genişler" şeklinde konuştu. 

Küçükkaya'nın "Millet İttifakı'nın içinde HDP de var mı?" şeklindeki sorusuna ise Salıcı, "HDP yok. HDP'nin olmak gibi bir talebi de yok. Mithat Sancar 'Bizim Millet İttifakı'na katılma çabamız yok' dedi. Ama iktidarın bizi yan yana getirme çabası var" yanıtını verdi.

"Gönlümdeki Aday Sayın Kılıçdaroğlu"

Salıcı, Küçükkaya'nın "aday" sorusuna ilişkin ise "Adayımız şu an itibarıyla belli değil. İttifakı oluşturacak olan partiler bir araya gelir ve adayı belirlerler ama şu an için belli değil. Benim gönlümden Sayın Kılıçdaroğlu geçer. Şimdi şöyle düşünün: Ben Kılıçdaroğlu'nun yardımcısıyım, benim liderim, CHP'nin Genel Başkanı, 31 Mart sürecini ören, o ittifakı oluşturan, siyasi başarıya götüren lider. Biz başkanlık sisteminde değil de parlamenter sistemde olsaydık bizim başbakan adayımız kim olacaktı? Diyelim birinci parti çıktık. O zaman da tartışılacak mıydı? Partinin genel başkanı, başkakan adayı olacaktı, yetki ona verilecekti. Ben CHP'li olduğum için benim gönlümden Sayın Kılıçdaroğlu'nun geçmesinden daha doğal bir şey yok. Ama günün sonunda karar mercii o diğer siyasi partilerin liderlerinin de olacağı Millet İttifakı'nın masasıdır" ifadelerini kullandı.

oğuz kaan salıcı chp iyi parti millet ittifakı hdp aday kemal kılıçdaroğlu