Oğuz Kaan Salıcı: Sandıkların Yüzde 101'inde Sorumluları Belirledik

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Seçim Güvenliği Çalıştayı'nda partisinin yaptığı hazırlıkları anlattı.

Sosyal Demokrasi Derneği ve Toplumsal, Ekonomik, Siyasal Araştırmalar Vakfı’nın, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisinde düzenlediği Seçim Güvenliği Çalıştayı’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sandık güvenliği hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi.

Sandıklarda görev alacak kişilerin şimdiden belirlendiğini belirten Salıcı, önümüzdeki günlerde eğitimlerin yapılacağını söyledi.

2018 seçimlerinde kurduğu sistem çöken ancak bundan dolayı herhangi bir sorumluluk üstlenmeyen Salıcı, sandıklarla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Seçimi dörde ayırırsak; seçim takvimi başlamadan önceki bölüm, seçim takvimi dahilinde olan bölüm, seçim günü ve itirazlar süreci… Biz şu anda seçim takvimimin başlamadığı dönemdeyiz. Ama esas hazırlığın yapılması gerektiği dönemdeyiz.

2018’deki 180 bin 65 sandığı esas alırsak, ki biz bu seçimde 200 bine yakın sandık olmasını bekliyoruz; nüfus artışından dolayı, seçmen sayısındaki artıştan dolayı…Yüzde 101 seviyesinde sandık sorumlusu belirlenmiş durumda. Yüzde 40 seviyesinde de yedeklerde sandık sorumlusu belirlenmiş durumda. Her sandığa bir asil ve bir yedek belirleme hedefi ile yola çıkıyoruz.

Bu arkadaşlarımıza bir görev verilmiş. Sandık başına onu, ilçe başkanımız işlemiş. Bu arkadaşımız kendisine verilen görevden ne kadar haberdar, bu göreve ne kadar hazır, bu görevin motivasyonu ile hareket etme konusunda ne kadar bilinçli? Bunun eğitimini önümüzdeki günlerde alacak. Bunlarla ilgili bir eksiklik var mı? Şu anda bunların sağlaması yapılıyor."

Salıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dönem, sadece parti örgütü, parti üyeleri çalışmıyor. Aynı zamanda Parti Okulu da denetim faaliyeti yapacak şekilde, sürece dahil edilmiş durumda. Dolayısıyla biz hem Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız, hem Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız, hem Bilişim İşlerinden Sorumlu arkadaşımız ve Parti Okulu; hepimiz beraber uyum içinde sandıklara giren oy neyse, onun aynen çıkması için gereken çalışmayı yapıyoruz. Buradaki temel hedefimiz şu: Vatandaşımız, ‘Ben oy vereceğim, benim oyumun başına bir şey gelecek’ duygusu ile sandığa gelmesin. Gönül rahatlığı ile gelsin. Adalet ve Kalkınma Partili yurttaş da, seçimi kaybedecekler ama, kaybettiğinden emin olarak o seçim sonuçlarını görebilsin. Aradaki farkın açık olduğunu, bunun da aslında bir manipülasyon falan olmadığını sandıkların başında CHP’lilerin olduğunu Adalet ve Kalkınma Partili yöneticiler görsün. Bu seçim, tartışmalı seçim olmasın. Şeffaf, adil ve uluslararası standartlarda sonuçlanmış bir seçim olsun."

oğuz kaan salıcı seçim güvenliği sandık güvenliği