'Oğuzhan Asiltürk' Adını Alan Durmuş Durduyan Erdoğan'la Birlikte Kıbrıs'a Gitti

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Kıbrıs yolculuğu esnasında eşlik eden isimler arasından Saadet Partisi içindeki Cumhur İttifakı taraftarı YİK Başkanı Durmuş Durduyan (Oğuzhan Asiltürk) da var.

AKP'li Cumhurbaşkanı bugün geniş bir kadroyla birlikte Kıbrıs'a hareket etti.

Erdoğan'ın Kıbrıs seferine katılan isimler arasında birçok bakan ve AKP'li siyasetçinin yanı sıra MHP lideri Devlet Bahçeli ve adını Oğuzhan Asiltürk olarak değiştiren Durmuş Durduyan da yer aldı. Erdoğan daha önce de Durmuş Durduyan'la görüşmüş ve Cumhur İttifakı taraftarı Durduyan Saadet Partisi'nde kongre bayrağı açmıştı.

Olayı duyuran gazeteci Barış Yarkadaş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAADET Partisi'nin ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk'ü KKTC'deki kutlama programlarına davet etti. Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı özel uçakta KKTC'ye gidiyor. Fotoğrafta, Erdoğan'ın alana gelmesini bekleyen Asiltürk'ü görüyorsunuz. 

Cumhur İttifakı, Saadet PARTİSİ'ni Millet İttifakı'ndan koparmaya kararlı. Erdoğan, Oğuzhan Asiltürk'ü KKTC'ye davet ediyor; Bahçeli uçaktan Asiltürk'le iniyor. Uçakta DSP'den isimler de var. Ancak Saadet tabanı bu ataklara hiç sıcak değil. Cumhur'unki 'bir umut' tabii ki..." ifadelerini kullandı.

 

'Oğuzhan Asiltürk' Adını Alan Durmuş Durduyan Erdoğan'la Birlikte Kıbrıs'a Gitti