Okaliptus Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Okaliptüs sabunu ülkemizde yetişen okaliptüs bitkisinden üretilen, geleneksel tıpta kullanılan özel bir üründür. Çapı iki metreden fazla olabilen, genç döneminde kırmızı renkte olan, yaşlandıkça griye dönüşen özel bitki farklı kullanım şekilleri ile pek çok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır. Mersingiller familyasından gelen okaliptüs, genç yapıda olan, çabuk büyüyen bir bitkidir.

Okaliptüs sabunu ülkemizde yetişen okaliptüs bitkisinden üretilen, geleneksel tıpta kullanılan özel bir üründür. Çapı iki metreden fazla olabilen, genç döneminde kırmızı renkte olan, yaşlandıkça griye dönüşen özel bitki farklı kullanım şekilleri ile pek çok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır. Mersingiller familyasından gelen okaliptüs, genç yapıda olan, çabuk büyüyen bir bitkidir. Hoş, ihtişamlı görünümü ile dikkat çeken okaliptüs ağacından üretilen okaliptüs sabunu saç ve cilt sağlığı üzerinde tedavi edici etkileri ile ön plana çıkar.  

Okaliptüs Sabununun Faydaları Nelerdir?

Okaliptüs sabununun faydaları ciltte oluşan mantar, kaşıntı, akne, sivilce gibi cilt problemlerini önleyen olumlu özellikleri ile dikkat çeker. Cildi rahatlatan, nefes aldıran, sağlıklı, estetik bakım etkisiyle ön plana çıkan okaliptüs sabununun faydalarından bazıları şunlardır:

Anti bakteriyel yapı özelliği sayesinde koli bakterisi ve candida  albicans mantarı gibi bakterilerin neden olduğu kronik stresi ortadan kaldırır.

Kişi üzerinde yatıştırıcı, sakinleştirici etkisiyle ön plana çıkar.

Antibakteriyel, anti mikrobiyal yapı özelliğine sahip olup bazı gargara ve diş bakım ürünleri içinde kullanılır.

Böcek ve sivrisinekleri uzak tutmada oldukça etkilidir.

İçeriğindeki nemlendirici görevi gören ideal okaliptüs yağı cildinizi yumuşatarak yumuşak, bakımlı, estetik ve hoş görünmesini sağlar.

Soğuk algınlığını, mantar, bakteri oluşumunu önleyen, mukozalı uzuvları iyileştiren özel bakım sabunu bağırsak, solucan ve cilt sorunları tedavisinde iyileştirici etkisiyle ön plana çıkar.

Cilt gözeneklerini derinlemesine temizleyerek cildin daha canlı, genç ve dinamik görünmesini sağlar.

İçeriğindeki zengin E vitamini ve gliserin cildi besleyerek nemlendirir, besler ve onarır.

Okaliptüs Sabunu Ne İşe Yarar?

Okaliptüs sabununu kullananlar uygulama sonrası ürünün saç ve cildi derinlemesine besleyen, canlandıran, nemlendiren, zengin vitamin ve mineral değeri etkisini hemen fark eder. Zeytinyağı, meşe külü, okaliptüs yağı ve özünden üretilmiş olup içerinde kimyasal barındırmaz. Tamamen organik olarak üretilen özel bakım sabunu güzellik ve estetik uygulamalarının mucizevi iksiri olarak oldukça yoğun ilgi görür.

Okaliptüs Sabunu Nasıl Kullanılır?

Okaliptüs sabununun kullanımı ürünün cilt yüzeyinin su ile köpürtüldükten 2-3 dakika sonra bol duru suyla yıkanması ile gerçekleştirilir. Siyah nokta, akne, sivilce, yoğun yağ oluşumu, mantar, sedef hastalığı gibi pek çok hastalık ve cilt sorununu gidererek sağlıklı, dinamik, hoş ve bakımlı görünmenizi sağlar.

Okaliptüs Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Okaliptüs sabununun gün içinde kullanımı bir ya da ikidir. Alerjik cilt yapısına sahip olan, astım, karaciğer, böbrek sorunları yaşayan hastaların kullanmadan önce hekime danışmaları tavsiye edilir. Yan etkileri görüldüğü anda kullanımını durdurarak doktorunuzun önerdiği cilt temizleyici bakım ürünlerini tercih etmeniz gerekir.

Okaliptüs Sabununun Zararları Nelerdir?

Okaliptüs sabununun zararları saç ve cilt sağlığı üzerinde oldukça etkili olan okaliptüsün cildi besleyen,  yenilen ve canlandıran özellikleri sayesinde genellikle yoktur. Fresh kokusu, doğal bitki özü ve nemlendirici etkisiyle cildinizi tazeleyerek derinlemesine besler. Estetik ve güzelliğin yansıması olan organik sabun yukarıda belirtilen pek çok cilt problemini gidererek oluşumunu engeller. Sağlığınız için güvenlik ve hijyen testlerinden geçirilen özel sabun çok sayıda cilt problemlerini kısa sürede çözerek daha diri, pamuksu, estetik görünüm kazandırır.  

Okaliptüs Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Okaliptüs sabununun satış fiyatı 25 TL ile 145TL arasındadır. Cilt hücrelerinizi yenilerek besleyen özel bakım sabununun fiyatı içeriğindeki malzemenin kalitesine, tekli çoklu ambalaj içeriğine, miktarına ve ürün içeriğinde kullanılan diğer bitki bileşenlerine göre değişir. Estetik, sağlıklı, hoş görünmenize yardım eden özel bakım sabunu yaşlılık karşıtı özel formülü ile oldukça genç,  yumuşak, hoş ve dinamik bir cilt yapısına sahip olmanızı sağlar. Kozmetik alanında sıklıkla tercih edilen, içeriğinde kimyasal barındırmayan natürel, fresh yapılı sabun cilde özenle masaj yapılarak doğru yıkama şekli uygulandığında iyileştirici, onarıcı, gençleştirici, estetik bakım etkisini anında hissettirir.