Oktay Vural Ortak Bildiriye İmza Atmayan CHP'ye Tepki Gösterdi: Hangi İfadeye Karşısınız?

TAKİP ET

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, CHP'nin terörü kınayan metne imza atmamasına tepki gösterdi.

12 kahraman Türk askerinin şehit olmasından sonra İYİ Parti, TBMM'nin Kürtçü terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınamak ve Türk milletine taziye dilemek için ortak bildiri yayımlanması teklifinde bulunmuştu. 

Ancak CHP ve Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti metne imz atmayacaklarını açıklamıştı.

İYİ Parti TBMM'nin PKK Terörünü Kınaması İçin Metin Sundu: CHP İmza Atmadı, Grup Başkanvekilleri Arasında Tartışma Çıktı

Bu gelişmeler üzerine İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural sosyal medya hesabı üzerinden CHP'ye tepki gösterdi ve "Hangi ifadeye karşınız?" şeklinde soru sordu. Vural'ın gösterdiği tepki şu şekilde: 

"İYİ Parti Grubu, AK Parti Grubu, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, Saadet Parti Grubu imzasıyla yayınlanan bu bildiride yer alan ifadelerin hangisinden rahatsız oldunuz:

"Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin bașı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda șehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil șifa diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisinde așağıda imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve șiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir șekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz."

HANGİ İFADEYE KARŞISINIZ? EGEMENLİĞİNİ TEMSİL ETTİĞİNİZ TÜRK MİLLETİ CEVAP BEKLİYOR!"

  

oktay vural iyi parti tepki chp