Okul Aile Birliği Etkinliklerine 'Milli, Ahlaki, Manevi Değer' Denetimi

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yönetmelik değişikliğiyle okul aile birliklerinin etkinliklerine "Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine" uygun olma şartı getirildi.

Bakanlık tarafından Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde yapılan ve bugün yürürlüğe giren kısmi değişiklikle birlikte okul müdürlerinin okul-aile birlikleri üzerindeki görev ve sorumluluğu artırılarak okul aile birliklerinin etkinliklerine "Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine" uygun olarak düzenlenme şartı getirildi.

Değerler denetimi getirilen okul aile birliğinin her türlü etkinliği üzerinde okul müdürü tarafından mevzuata uygunluk denetimi yapılacak.

Okul müdürünün okul aile birliklerinin etkinlikleri üzerinde yapacağı denetimler yeni yönetmelikte "Birlik tarafından gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olarak düzenlenmesini sağlar" ifadeleriyle anlatıldı.

Okul Müdürünün Onayı Gerekecek

"Birlik tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayılı Kanunda yer alan Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenir. Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanır. Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenir ve okul müdürünün onayı ile gerçekleştirilir."

İmam Hatipte Dansöz Oynatmışlardı

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir imam hatip okulunda düzenlenen etkinliğe dansöz çağrılmıştı.

İmam Hatip'te Dansöz Oynattılar

okul aile birliği etkinliklerine milli ahlaki manevi değer denetimi milli eğitim bakanlığı yönetmelik müdür