Okul Duvarından 50 Kilo Bal Çıktı

TAKİP ET

Bakırköy'de özel bir okulun duvarından 50 kilogram bal çıkarıldı.

Florya Caddesi üzerinde bulunan özel okulda görevli kişiler, okul içerisinde çok sayıda arı olduğunu gördü. Arıları gören görevliler, profesyonel arıcılardan yardım istedi. Okula gelerek inceleme yapan arıcılar, arıların okulun en üst katındaki duvara oğul verdiğini fark etti. 

Bunun üzerine özel kıyafetlerini giyen arıcılar arı kovanlarını toplamak istedi ancak başaramadı. Arılara ulaşamayan arıcılar itfaiye ekiplerinden yardım isteyerek itfaiye aracı yardımıyla kovanlara ulaştı. 

Arıcılar, çekiç ve keski yardımıyla duvarı kırarak arıların bulunduğu yere körük dumanı sıkıp, kraliçe arıya ulaştı. Kraliçe arı ve yavru arılar, ayrı ayrı kovanlara koyup muhafaza altına alan arıcılar, okul duvarından petekleriyle birlikte yaklaşık 50 kilogram bal çıkardı. Çıkarılan bal okul görevlilerine teslim edildi. 

Arıcı Cem Ersever, “Okul yönetimi haber verdi. Arı varmış bahçede. Öğrencilere zarar vermemesi için alınmasını talep etti. Biz de gelerek, aşağıya indirdik. Rahat 50 kilo üzerinde bal çıkarttık. Kraliçe arı ve yavru arıları peteklere aldık. Onları şimdi 5 kilometre uzakta bir lokasyona yerleştireceğiz” şeklinde konuştu.

okul duvarından 50 kilogram bal çıkarıldı arıcı cem ersever