Okul Kitaplarındaki AKP Propagandasına DSP'den Tepki: Bu Kitap Derhal Toplatılmalı

TAKİP ET

Demokratik Sol Parti, okul kitaplarındaki AKP propagandasına tepki gösterdi.

Bu yıl Ortaöğretim 12. sınıf öğrencilerine okutulmaya başlanan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında Bülent Ecevit'e karşı art niyetli bir tavır güdülmesine tepki gösteren Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Kovid-19 pandemisinin her gün yüzlerce canımıza mal olduğu bu süreçte 'yüzyüze eğitim' programının başlatılması kararı elbette isabetli olmuştur. Ancak; yüzyüze eğitimi yaparken, öğrencilerimizin büyük bir yüzsüzlük belgesi ile karşı karşıya bırakılması asla kabul edilemez. Ortaöğretim'de okutulan 'İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük' ders kitabında yer alan 'Kıbrıs Sorunu ve Kıbrıs Barış Harekâtı' anlatılırken dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in'in adını dahi anmayan sözde yazarların, 1994 yılında yaşanan 5 Nisan krizinde dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i 'pas geçip' 2001'deki ekonomik krizi Ecevit'e yıkması yüzsüzlüğün dikalâsıdır" dedi.

Kitabın yazarları olan "Akif Çevik, Gül Koç ve Koray Şerbetçi"nin isimlerini "sözde yazarlar" olarak anan Aksakal, "Bu kitabın ne Türk İnkılap tarihine, ne de Atatürkçülük fikrine dair en küçük bir katkısı olamaz. Bunlara 'yazar' değil, düpedüz 'meczup' denilir" diye konuştu.

Bu Kitap Derhal Toplatılmalıdır

"Başta hükümetin başı sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı sayın Mahmut Özer'i bu kitabın derhal toplatılması ve müfredattan çıkarılması konusunda göreve çağırıyorum" diyen Aksakal, "Bu sözde "İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" kitabında; Türkiye'deki ekonomik krizleri hangi mekanizmaların ne gerekçeyle çıkardıkları, bu krizlerde hangi siyasilerin bizzat rol aldığı ve bunlara kol kanat gerdiği, kimin yanındaki bankacıların hortumculuk yaptığı, onların bugün kimlerle kucak kucağa olduğu konularına yer vermeniz, öğrencilerimizin yakın tarihimizde devleti soyanları ve yardım edenleri öğrenmeleri açısından daha isabetli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Okul Kitaplarında AKP Propagandası

Okullarda okutulan tarih kitaplarında 15 Temmuz bölümünde açıkça AKP propagandası yapıldığı ortaya çıkmış, bu durum büyük tepki çekmişti.

Okul Kitaplarındaki AKP Propagandasına DSP'den Tepki Bu Kitap Derhal Toplatılmalı