Okul Müdürü, Üniforma Alamayan Öğrenciyi Liseye Almadı

TAKİP ET

Maddi durumu olmadığı için üniforma alamayan lise öğrencisi Şevval İnan, okul müdürü tarafından okula alınmadı.

14 yaşındaki 10. sınıf öğrencisi Şevval İnan, maddi durumu el vermediği için okulunun üniformasını satın alamadı.

Şevval, ailesinin durumunu izah ettiyse de okul müdürü tarafından okula alınmayarak evine geri gönderildi.

İddiaya göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'nde bulunan Süleyman Demirel kampüsü içinde yer alan Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Pazartesi günü yaşanan olayda, okula gelen Şevval İnan törenle İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sınıfına gireceği sırada okul müdürü tarafından durduruldu.

Okul müdürünün bu sırada öğrencilere "Formalılar içeri, formasızlar dışarı" dediği ve Şevval dahil birçok öğrenciyi okuldan yolladığı ileri sürüldü.

Şevval İnan'ın babası Yakup İnan ise maddi durumu el vermediği için kızına okul üniforması alamadığını, kızının eve gönderilmesinden sonra okul idarecilerinin kendilerine haber dahi vermediklerini söyledi.

Yakup İnan olayı şu ifadelerle anlattı:

"Her sabahki gibi kızımı okula gönderdim, yaklaşık bir veya iki saat sonra tekrar geri geldi. Kızıma sebebini sorunca forması olmadığı için okul müdürü tarafından okula alınmadığını söyledi, bunun üzerine okula geldim kendisiyle görüşmek için ama bulamadım. Bizi zor duruma soktu, zorluklar içinde çocuklarımı okutmaya çalışırken müdürün bizi bu şekilde rencide edip, durumumuzu bize tekrar hatırlaması bizi çok üzdü. Ben İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm. Yetkililer böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Ben vatandaş olarak yetkililerin duruma el atmalarını istiyorum. Bu durumun milli eğitimin, devletin bilgi dahilinde olduğunu ve buna izin vereceklerine inanmıyorum, müdürün şahsileştirdiğini düşünüyorum. O süre içerisinde ben kızımı okulda biliyorum ama kızım okuldan çıkarılmış. Başına bir şey gelseydi sorumlusu kim olacaktı?"

Okul Müdürü Üniforma Alamayan Öğrenciyi Liseye Almadı