Okumuş Adam Düşmanlığı Afyon'un Tek Hematologunu İstifa Ettirdi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde görevli tek Hematoloji uzmanı hekim istifa etti.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan açıklamada üniversitede çalışan tek hematoloji hekiminin istifa etmesi nedeniyle hematoloji bölümünde hizmetlerde aksama yaşandığı belirtildi.

İstifanın ardından 13 Haziran 2022'de Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Özen göreve başladı ve uzun süredir tedavi edilemeyen hastaları kabule başladı. Şehirdeki devlet hastanesinde çalışan hematoloji uzmanının da istifa etmesi nedeniyle tüm şehre hizmet veren tek uzman haline gelen Özen, hizmetlerinin karşılığını "tehdit" ile aldı.

CİMER Üzerinden Tehdit Etti

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre 20 Haziran 2022 tarihinde gece saat 00.33, sabaha karşı 05.14 ve 06.18 sıralarında bir hasta yakını randevu için hastaneyi aradığını ancak bölüme ulaşamadığını CİMER'e iletti ve CİMER üzerinden bölümdeki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve tehdit içeren ifadeler kullandı. Randevular sadece mesai saatlerinde aranarak alınmasına rağmen gece yarısı ve sabaha karşı bölüme ulaşmaya çalışan, ulaşamayın CİMER üzerinden görevlileri tehdit eden şahsın sözleri SABİM tarafından hekime ve hastane yönetimine "Sağlık çalışanına tehdit/şiddet" koduyla bildirildi.

İstifa Etti

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesinin acısı henüz tazeyken tehdit edilen Doç. Dr. Mehmet Özen, kendisinin de başına aynı durumun gelebileceğinden endişe ettiğini belirterek istifasını sundu. 

Üniversiteden yapılan açıklamada "Bir akıl tutulması olarak kabul ettiğimiz sağlık çalışanlarına şiddetin getirdiği bu sonuç hem üniversitemizin hekimsiz kalmasına neden olmuş, hem de tek bir kişinin giriştiği eylem ilimizdeki tüm diğer hastaların tekrar mağduriyet yaşamasına neden olmuştur" denildi.

okumuş adam düşmanlığı afyon afyonkarahisar tek hematologonu hematologunu istifa ettirdi doç. dr. mehmet özen