Olacaklardan Herkes Emin: ABD Ordusuna Çalışan Binlerce Afgan Aileleriyle Birlikte Ülkeden Çıkarılıyor

TAKİP ET

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Afganistan'dan askeri ricatın öndesinde ABD'ye hizmet sağlamış bütün Afganları aileleriyle birlikte "özel vize programı"na alarak ülke dışına çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

ABD, dış operasyonlarında kendisine destek verenler için "Özel Vize Programı" imkanı sunuyor. Afganistan'dan çekilme sürecini yürüten ABD'ye daha önce hizmet sağlamış yaklaşık 18 bin kişinin bu ülkeden program sayesinde ayrılabilmek için başvurduğu biliniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price düzenlediği basın toplantısında "Bizim en büyük endişemiz, Afganistan'da yıllar boyu bizimle çalışmış olan kişilerin emniyetidir. Bu nedenle aileleriyle birlikte ülke dışına çıkarmak üzere bir grup başvuru sahibini belirledik" dedi.

Price, başvuran 18 bin kişinin yarısına yakın bir kısmının çıkış işlemlerinin başlatıldığını belirtti. Ülke dışına çıkış için bir henüz üst sınır belirlenmediğini belirten Price, askeri geri çekilmenin bitişinden önce bu sivillerin ülke dışına çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Olacaklardan Herkes Emin ABD Ordusuna Çalışan Binlerce Afgan Aileleriyle Birlikte Ülkeden Çıkarılıyor