Öldürülen Gazetecinin Saldırıdan Önceki Sözleri: Öldürülen Ne İlk Ne de Son Gazeteci Olacağım

TAKİP ET

Öldürülen Ses Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Güngör Arslan'ın 4 yıl önce yaptığı "suikast" açıklaması ortaya çıktı.

Dün Kocaeli'nde meydana gelen olayda Ses Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Güngör Arslan ofisinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. 

Ses Kocaeli Gazetesi Sahibi Güngör Arslan Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti


Arslan'ın 4 yıl önce de benzer bir saldırıya uğradığı ve bu saldırının ardından yaptığı açıklamada "Öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım" dediği ortaya çıktı.

Görüntülerde Güngör Arslan'ın şu ifadeleri kullandığı görülüyor.

"Sevgili okurlar merhaba. Hepinizin bildiği gibi ya da yakından tanıdığı şekliyle ben gazeteciyim. Bu kentte yaklaşık 30 yıla yaklaşan sürede gazetecilik yapıyorum. Bildiğim başka bir iş, yaptığım başka bir iş yok. Tabii bu ülkede gazetecilik mesleğini yaptığınız zaman başına gelecekler aşağı yukarı belli. Bugün bu ülkede gazeteci olduğu için saldırıya uğrayan, cezaevine giren, silahla vurulan öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son gazeteci ben olacağım. Bu ülkede Abdi İpekçiler öldürüldü, Uğur Mumcular öldürüldü, onlarca gazeteci cezaevinde yattı, hâlâ daha yatıyor. Onlarca, yüzlerce gazeteci de fiziki saldırıya maruz kaldı, benimki de bunlardan bir tanesi, ben de onlardan bir tanesiyim. Ben de böyle bir saldırıya dün akşam maruz kaldım. Ama dediğim gibi bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pek çok yerde silahlı saldırı ve suikast girişime maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek. Sebebi de şu; ben gazetecilik mesleğimi en azından yapmaya çalışıyorum. Ben bugün de yazdım yarında yazmaya devam edeceğim."  

ses kocaeli gazetesi güngör arslan suikast öldürüldü açıklama video öldürülen ne ilk ne de son gazeteci olacağım