Ölen Liderlerini Mumyalayıp Evini Tapınağa Çeviren Tarikat Üyeleri Tutuklandı

TAKİP ET

ABD'nin Colorado eyaletinde bir tarikat liderine ait olan eve düzenlenen operasyonda ölen tarikat liderinin cesedi mumyalanmış halde bulundu.

Colorado eyaletine bağlı Saguache ilçesinde "Love Has Won" (Sevgi Kazandı) adlı bir tarikatın lideri olan Amy Carlson'ın cesedi, polis tarafından 28 Nisan'da bir evde bulunmuştu.

Eve geldiğinde Carlson'ın cesediyle karşılaşan ve bunu polise bildiren tarikat üyelerinden olan Miguel Lamboy, oğluyla birlikte evden ayrılmak istediğini ancak evde kalmasına izin verenlerin engel olduğunu belirtti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Carlson'ın cesedini mumyalanmış vaziyette yatakta bir uyku tulumu içinde buldu. Polisin raporunda, Carlson'ın cesedinin gözlerinin etrafına makyaj yapıldığı, cesedin etrafının Noel ağacı süslemekte kullanılan süslerle donatıldığı ve ortamda bir tür tapınak havası oluşturulduğu kaydedildi.

Polise ihbarda bulunan kişi olan Miguel Lamboy, ifadesinde cesedin Kaliforniya eyaletinden taşındığını düşündüğünü belirtti.

Polis intikal ettiğinde evde bulunan 7 yetişkin, aynı anda evde bulunan 2 ve 13 yaşında iki çocuğu ve ölü bedenin istismar ettikleri gerekçesiyle yargı karşısına çıkarıldı.

Adli tıptan yapılan incelemede cesedin en az 4 haftalık olduğu belirtilirken, Carlson'a grup içerisinde "Tanrı Ana" dendiği, grubun eski üyelerinden Andrew Profaci'nin ifadesine göre ise Carlson'ın "Tüm yaratılışın Tanrı Ana'sı olduğuna, yeri ve göğü Tanrı Baba'yla yarattığına ve Tanrı'nın ta kendisi olduğuna inanıldığı" belirtiliyor. 

Saguache County Şerif Bürosu'ndan konuya dair yapılan açıklamada "ABD'deki birçok aileden grubun herkesin beynini yıkadığına ve paralarını çaldığına dair birçok şikayet alıyorduk" denildi.

Ölen Liderlerini Mumyalayıp Evini Tapınağa Çeviren Tarikat Üyeleri Tutuklandı