Ölen Şeyhlerini Tarikat Binasının Önüne Gömdüler! Usulsüz Uygulamadan PÖH Baskınıyla Dönüldü

TAKİP ET

Kocaeli'de bir tarikat, ölen sözde şeyhini hukuka aykırı bir şekilde devlet mezarlığı dışına defnedip etrafına türbe yapmaya teşebbüs etti. AKP'li Kartepe Belediyesi'nin seyirci kaldığı irticai teşebbüs, polis ekiplerinin baskınıyla önlendi.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Gülzâr-ı Hâcegân İlim, İrfan Derneği binasında faaliyet gösteren tarikatın adresine 27 Ocak gecesi aralarında Özel Harekat mensuplarının da bulunduğu Emniyet güçlerince bir baskın gerçekleştirildi.

İnsanlara kendisini 'şeyh' olarak tanıtan ve 2020 yılının 6 Kasım'ında ölen Yusuf Haşimi'nin mezarının usulsüz defni ve bu hukuka aykırı uygulamaya son vermek amacıyla gerçekleştirilen baskında Haşimi'nin müritleri, kolluk kuvvetlerine mukavemet gösterdi.

Herhangi bir Bakanlar Kurulu kararı bulunmamasına rağmen Devlet Mezarlığı dışında bir alana, tarikat adresinin önündeki boş konut arazisine defnedilen cenaze, mezarın açılmasıyla bulunduğu yerden çıkarılıp olması gerektiği şekilde Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’na götürülerek yeniden defnedildi.

İşlemler gerçekleşirken müritlerin polise saldırmasıyla bölgede kısa süreli bir arbede yaşandı ve çok sayıda tarikat mensubu gözaltına alındı. Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken polis cadde girişinde yolları keserek, Kartepe'nin girişine ise güvenlik güçlerini yerleştirip kontrolü sağlayarak tedbir aldı. Böylelikle çevreden müritlerin gelmesi ve arbedenin büyümesi önlendi.

Bölgeye Türbe İnşa Etme Hazırlığındalarmış

Polise karşı direnmeye çalışan tarikat mensuplarının sözde şeyhlerini yasalara aykırı şekilde söz konusu bölgeye defnetmelerindeki gerekçenin 'bölgeye bir türbe yaptırmayı amaçlamalarının' olduğu öğrenildi.

Tarikat binasının sınırları içerisinde bulunduğu AKP'li Kartepe Belediyesi'nin de gelişmelerden haberdar olduğu ve tarikatın akıllara durgunluk veren girişimini engellemek yerine, ilgili talebi değerlendirmekte olduğu öğrenildi.

Tarikat Mensupları Bilgi Kirliliği Yaratmaya Başladı

Emniyet güçlerinin üzerine düşen görevi yaparak duruma el koyması ve sözde şeyhi olması gerektiği şekilde devlet mezarlığına defnetmesi üzerine sosyal medya üzerinden tarikat mensupları tarafından kirli bir propaganda yürütülmeye başlandı.

Müritlerin konuya dair sosyal medya paylaşımlarında 'yaşananların zulüm olduğu', 'mezardan bir Allah dostunun çıkarıldığı' gibi zırvalar havada uçuşurken polis teşkilatı da 'gizli eller tarafından' veya 'FETÖ tarafından' yönetilmekle itham edildi.

yusuf haşimi mezarlık defni sözde şeyh müritler arbede gözaltı pöh polis özel harekat kartepe kocaeli fatih sultan mehmet mezarlığı Gülzâr-ı Hâcegân İlim İrfan Derneği tarikat