Ölen Üniversiteliler İçin Kılını Kıpırdatmayan YÖK Başkanı, Filistinli Öğrenciler İçin 3 Dilde Tivit Attı

TAKİP ET

Hayatını kaybeden Türk üniversite öğrencileri için kılını kıpırdatmayan YÖK Başkanı Erol Özvar, Filistinli üniversite öğrencileri için 3 farklı dilde tivit attı.

Geçtiğimiz günlerde KYK yurdunda ihmal sonucu ile hayatını kaybeden Türk öğrenci Zeren Ertaş ve hayatını kaybeden başka öğrenciler için kılını kıpırdatmayan YÖK Başkanı Erol Özvar, Filistinli üniversite öğrencileri için 3 farklı dilde tivit attı. 

Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunda Asansörde Sıkışan Öğrenci Hayatını Kaybetti

Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak Filistinli öğrenciler için tivit atan Erol Özvar'ın, Türkçe tivitinde yer alan ifadeler ise şu şekilde:

''Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermeleri nedeniyle Batı’da baskıyla karşılaşan akademik çevrelere ve üniversite öğrencilerine Türkiye yükseköğretim kurumlarının kapıları açıktır.

Kadim tarihimizde her zaman kucak açarak yurt dışından ülkemize kabul ettiğimiz akademik camia mensubu mağdur ve mazlumları bugün de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.''

 

 

Hayatını Kaybeden Türk Öğrenciyi 'Görmeyen' Özvar, Filistinli Öğrenciye Desteğini Esirgemedi: Güzel ve Cesur Kızım Asla Umudunu Kaybetme, Yine Güleceğiz

KYK yurdunda asansör faciasında hayatını kaybeden Ertaş'ı ve hayatlarını kaybetmiş olan Türk öğrencileri 'görmeyen' Özvar, Ankara Üniversitesi'nden mezun olmuş Filistinli öğrenciye destek vermeyi ihmal etmedi.

Aydın'da KYK Yurdundaki Asansör Faciasını Protesto Eden Öğrencilere Polis Müdahale Etti

Filistinli öğrenciye 'Yine güleceğiz' diyen Özvar, şu ifadeleri kullandı:

''Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayıp geçtiğimiz yaz stajını Yükseköğretim Kurulumuzda yapan Filistinli sevgili öğrencimiz Nour Alsaqqa şimdi ailesinin yanında Gazze’de halkına destek oluyor.

İyi bir iletişimci olacağına emin olduğumuz Nour ilk mesleki deneyimini ne yazık ki Gazze’de yaşıyor. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla Filistin Halkının sesini dünyaya duyurmaya çalışan Nour’a destek olmak için onun bir paylaşımını aktarıyorum.

Güzel ve cesur kızım asla umudunu kaybetme, yine güleceğiz.''

 

Aydın KYK Yurdu'ndaki Asansör Faciasında Hayatını Kaybeden Zeren Ertaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

aydın kyk asansör faciası kyk asansör zeren ertaş yök yök başkanı erol özvar filistin Gazze