Olimpiyat Sporcularına 'Memleket Hediyesi'

TAKİP ET

Tokyo Olimpiyatları'na katılacak sporculara dağıtılacak olan prezervatiflerle ilgili olarak oyunları organize eden komite eden komiteden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Çin Virüsü salgını nedeniyle bu yıla ertelenen, bu yıl da yapılıp yapılmaması konusunda uzun uzadıya tartışmalar yürütülen Tokya Olimpiyat Oyunları karşılaşmaları 23 Temmuz'da başlayıp 8 Ağustos'a kadar sürecek. 

Oyunlar hakkında süren tartışmalar dahilinde alınan katı tedbir kararları neticesinde sporculara her gün PCR testi yapılacağı gibi Olimpiyat sporcuları yemeklerini dahi tek başlarına yiyecek. Dev organizasyon sırasında sporcuların birbiriyle gereksiz fiziksel temasa girmelerini engellemek için tüm tedbirler alındı.

Olimpiyatlara katılan 160 bin atlet bu mesafe kurallarına sadık kalırlarsa dağıtılması planlanan 160 bin prezervatif de "memleket hatırası" olacak. Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, sporculara göndermek üzere hazırladığı mektupta, “Prezervatifleri lütfen olimpiyat köyünde kullanmayın, onlar memleketinize götürmeniz için hediye” dedi.

Bedava dağıtılması planlanan prezervatifler, HIV ve AIDS gibi virüslere karşı farkındalık yaratma amacı taşıyor.

Olimpiyat Sporcularına 'Memleket Hediyesi'