Ömer Çelik: Türkiye Cumhuriyeti Toplama Kampı, Yol Geçen Hanı Değildir

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangını yaşanan bölgelere otel yapılacağına ilişkin iddialara yönelik olarak "Anayasa gereği buralar korunacaktır. Yıl bitmeden 252 milyon fidanı toprakla buluşturacağız" dedi.

Afganistan'dan gelmekte olan yasa dışı göç akını hakkında konuşan Çelik, "Türkiye'nin bir tane daha fazla mülteci alacak bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur. Türkiye toplama kampı değildir, burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların hepsi yok hükmündedir" diye konuştu.

"Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir" diyen Çelik, "Burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına hakimdir" ifadelerini kullandı.

Taliban Afganistan'ın Fiilen Tek Hakimi Haline Geldi

"Afganistan'daki durumu yakından takip ediyoruz. Şu anda dünyanın gündeminde. Taliban ülkenin fiilen tek hakimi haline geldi. Cumhurbaşkanımız çok yönlü bir diplomasi yürütüyor. Verdiği temel mesaj Afganistan'da kapsayıcı bir modelin ortaya çıkmasıdır" diyen Çelik, Taliban'ın insan hakları ve kadın hakları gibi konulara riayet edip etmeyeceğini takip edeceklerini söyledi.

"Afgan halkı yalnız bırakılmamalıdır" diyen Çelik, "Afganistan tekrar kendi haline bırakılırsa bugün gidenler 5 yıl sonra tekrar dönmek zorunda kalacak" diye konuştu.

Türk askerinin Kabil'de kalıp kalmayacağına ilişkin olarak ise Çelik "Mehmetçiğin güvenliği esas olmak üzere her türlü tedbiri alacak senaryo çalışılmıştır. Öte yandan Türk askerinin Kabil'de kalması konusunda bir tezkereye ihtiyaç duyulursa yüce Meclis'e arz edilir. Mehmetçiğin güvenliği birinci maddedir" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik Türkiye Cumhuriyeti Toplama Kampı Yol Geçen Hanı Değildir işte aradığım mizah