Omer Faruh'un Ailesi Toplama Kamplarında Parçalandı

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Uygur Türkü Omer Faruh'un ailesi, ÇKP yönetimi tarafından toplama kamplarında paramparça edildi.

Sosyal medyadan feryadını duyurmaya çalışan Uygur Türkü Omer Faruh, kendisi gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kızlarının 5 yıldır Çin Komünist Partisi yönetimi tarafından alıkonulduğunu, 3 yıldır seslerini bile duyamadığını belirtti.

Türkiye'ye yatırım yapmak istediği için abilerinin toplama kampına atıldığını ve tüm mal varlıklarına el konulduğunu belirten Faruh, tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin sesini 3 yıldır duymadığını, hayatta olup olmadığını bile bilmediğini ifade etti.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

uygur türkü Omer Faruh'un Ailesi Toplama Kamplarında Parçalandı