'Ömer'in Yolu'nun Ucu İlim Yayma'ya Çıktı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mürteci faaliyetleriyle bilinen İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etmesi tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyeti başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı'nı ziyaret etti. Ağıralioğlu'nun ziyareti sosyal medyada tepkiyle karşılandı. 

Görüşmeye ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken ziyaret ya da ziyarette çekilen fotoğraflar Yavuz Ağıralioğlu'nun resmi hesaplarından paylaşılmadı.

Daha dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP döneminde İlim Yayma Vakfı'na 15 bin metrekarelik bir arazi tahsis ettiği, vakfın ise araziyi usulsüz biçimde Pendik Belediyesi'ne devrettiği ortaya çıkmıştı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre AKP yönetimi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aydos'ta 15 bin metrekarelik bir araziyi İlim Yayma Vakfı'na 25 yıllığına eğitim ve sosyal hizmetlerde kullanılması için bedelsiz devretti.

Devir işlemini mercek altına alan İBB müfettişleri, İlim Yayma Vakfı'nın İBB'den habersiz biçimde Pendik Belediyesi ile bir protokol yaparak arazinin 13 bin 500 metrekarelik kısmını Pendik Belediyesi Aydos Spor Merkezi olarak kullanılmak üzere devrettiğini ortaya çıkardı.

Protokol vakfın öğrencilerinin sportif faaliyetlerde bulunması ve belediye adına sporcu yetiştirmesi için yapması için imzalanmasına karşın tesisin hiçbir imkanından hiçbir vakıf mensubu öğrencinin faydalanamadığı ortaya çıktı.

Ömer'in Yolu'nun Ucu İlim Yayma'ya Çıktı