Omicron'u Keşfeden Doktor, Virüsü Olduğundan Kötü Göstermesi İçin Baskı Görmüş

TAKİP ET

Güney Afrika'da Omicron varyantını keşfeden doktor, siyasetçilerin kendisine virüsü olduğundan daha kötü göstermesi için baskı yaptığını söyledi.

Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee, Omicron varyantını ilk bildiren doktorlardan biriydi. Dr. Coetzee, virüsü olduğundan daha kötü göstermesi için politikacıların kendisine baskı yaptığını açıkladı.

Onedio'nun The Daily Telegraph'tan aktardığına göre Dr. Coetzee, "Kovid'in tüm mutasyonları nedeniyle, Güney Afrika'dan olmayan tüm bu bilim adamları ve politikacılar benimle iletişime geçiyorlardı, konuştuğumda yanıldığımı, ciddi bir hastalık olduğunu, neden bahsettiğimi bilmediğimi söylüyorlardı, bana saldırmaya devam ettiler" diye konuştu.

Avrupalı politikacıların ve bilim insanlarının kendisinden hastalığın daha hafif geçtiğini söylememesini istediğini belirten Dr. Coetzee, varyant ilk olarak ortaya çıktığında Omicron'un Delta'ya göre daha hafif şikayetlere neden olduğunu açıklamıştı.

Kendisini arayanların yalan söylemekle suçladığını ve Omicron'u küçümsediğini söylediğini belirten Coetzee, varyantın etkilerini ilk elden görmesine karşın politikacıların bu tavrına anlam veremediğini ifade etti.

Omicron Varyantı Delta'dan Daha Hafif Hastalığa Neden Oluyor

omicron varyantı güney afrika angelique coetzee baskı gördüm