Omicron Varyantı Delta'dan Daha Hafif Hastalığa Neden Oluyor

TAKİP ET

Güney Afrikalı doktorlar, ilk bulgulara göre Omicron varyantının Delta'ya göre daha kolay atlatılan, görece hafif bir hastalığa neden olduğunu bildirdi.

T24'ün The Times of Israel'den aktardığı habere göre Omicron varyantına yönelik ilk bulgular, varyantın neden olduğu hastalığın çok daha hafif atlatıldığını gösteriyor.

Hastalığın genel olarak evde ve 10-14 gün içerisinde atlatıldığını belirten Dr. Unben Pillay, bu durumun yaşlılar içinde geçirdiği olduğunu ve güç içinde birçok hastayı muayene etmesine rağmen hiç kimseyi hastaneye yatırma kararı vermediklerini açıkladı.

Ölüm, Hastaneye Kaldırılma Oranları ve Hastanede Kalma Süreleri Düştü

Omicron varyantına ilişkin ilk verileri paylaşan Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün açıklamasına göre son haftalarda Çin Virüsü nedeniyle hastaneye kaldırılanların oranı, salgının önceki dalgalarına göre yarı yarıya azalarak yüzde 30 oranına indi.

Bunun yanı sıra daha önce 8 gün olarak hesaplanan hastanede kalış süreleri 2,8 güne kadar düştü. Ayrıca Çin Virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin oranı yüzde 20'den yüzde 3'e indi.

Varyanta ilişkin değerlendirmelerde bulunan Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü Direktörü Dr. Willem Hanekom “Şu an eldeki her veri daha hafif bir hastalığa işaret ediyor. Ancak henüz ilk günlerdeyiz, son verileri almalıyız. Hastaneye yatışlar ve ölümler sonra gerçekleşebilir. Yeni varyantta ikinci haftadayız” ifadelerini kullandı.

omicron varyantı güney afrika dr. unben pillay ulusal bulaşıcı hastalıklar enstitüsü willem hanekom ölüm oranları hastaneye yatış hastanede kalma süreleri