Önce Kılıçdaroğlu İkna Olmalı: CHP Liderinde 'Kazanabilir miyim' Endişesi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin adaylığına ilişkin büyük bir anket yaptıracağı öğrenildi.

Yayımlanan seçim anketlerinin ortalamalarına göre Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 40'ın altına inerken muhalefet, seçimi kazanmak için hangi ismin ortak aday olacağını tartışıyor.

CHP'li isimlerden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik açıklamalar gelirken anketlerde favori aday olarak Kılıçdaroğlu görülmüyor.

Güçlendirilmiş parlementer sistem üzerinde ittifak eden altı parti, seçime ortak adayla gitme konusunda kararlı. Fakat adayın nasıl belirleneceği konusu belirsizliğini koruyor. Altılı masadaki liderler, adayın seçim sathına girildiğinde konuşulacağını belirtiyor.

Kılıçdaroğlu'nun Gündeminde "Kazanabilir miyim" Sorusu Var

Gazete Duvar'ın haberine göre partili isimler tarafından adı sürekli öne sürülen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığından emin değil. Habere göre altılı masada Kılıçdaroğlu'nun ismine şerh koyan olmasa da "Kazanabilir mi?" endişesi sürüyor.

Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde kazanamayacağına yönelik endişe, CHP'de de var. Yapılan bazı anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiği görülse de bu anketler altılı masanın vereceği karar için yeterli görülmüyor. 

Duvar'ın haberine göre altılı masanın adayı belirlemesi öncesinde en küçük ilde bile en az 1500 örneklemin olacağı toplam 200 bin denekli kapsamlı bir anket yaptırılarak adaya karar verilecek. Bu ankete ilişkin konuşan CHP kurmaylar "Kılıçdaroğlu kapsamlı büyük anketler yaptırıp kazanacağına önce kendisi ikna olacaktır. Kazanacağına ikna olduğunda adaylığı ile ilgili partide en ufak sıkıntı yaşanmaz. Altılı Masa da son kararı verecektir" değerlendirmesini yapıyor.

kemal kılıçdaroğlu ikna olmalı chp liderinde kazanabilir miyim endişesi