Önce Konakladığı Otelin Parasını Ödemek İstemedi, Sonra Karalama Kampanyası Başlattı

TAKİP ET

Pukfashion nickiyle tanınan Instagram fenomeninin Uludağ'da tatil yaptığı otele "Başka oteller beni bedava konaklatmak istiyor, siz benden para alamazsınız" diye isyan ettiği ve akabinde isteği yerine gelmeyince takipçilerine bu otele gitmeme çağrısında bulunduğu iddia edildi.

Sosyal medya kendi fenomenlerini yaratmaya devam ederken ortaya çıkan yeni reklam modeli, Influencer olarak anılan bu şahısların durumu istismar etmesi için de uygun bir ortam oluşturuyor.

Son olarak 'pukfashion' nickiyle tanınan Buket Güler isimli kadının adı bu yönde bir istismar iddiasına karıştı. İddiaya göre Güler, tatil için Bursa, Uludağ'da bir otele gitti. Güler, tatilini tamamladıktan sonra ise konakladığı otele para vermek istemedi. Birçok otelin kendisini bedava konaklatmak istediğini dile getiren Instagram fenomeni, 'Siz benden para alamazsınız' çıkışında bulundu.

Güler, bu talebi yerine getirilmeyip otelin hak ettiği parayı alması üzerine yüz binlerce takipçisi olan hesabı üzerinden karalama kampanyasına başladı. Kaldığı otelin çok bakımsız ve eski olduğunu kaydeden Güler, yemeklere ve müşteri memnuniyetine de hiç önem verilmediğini kaydederek takipçilerine Grand Yazıcı isimli otelde kalmamalarını tavsiye etti.

İddiaların Merkezindeki Otelden Kamuoyuna Duyuru

Influencer Güler'in hakkında bir karalama kampanyası yürüttüğünü kaydeden Uludağ'daki Grand Yazıcı Hotel de sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Otelimizde konaklayan Buket Güler isimli misafirimiz bu sabah otelden ayrılırken çeşitli bahaneler uydurarak ödemesini yapmak istememiştir. "Ben para ödemek istemiyorum, diğer oteller beni bedava konaklatmak istiyor, siz benden para alamazsınız" gibi çeşitli söylemlerde bulunmuştur. Konaklama ve ekstra harcamalarının parasını ödemek istememiştir. Kendisini biz otelimize davet etmedik. Anlaşılan sosyal medya ve takipçilerine güvenerek bu şekilde davranmayı kendine hak görmekte. Biz de böyle bir uygulamayı yapamayacağımızı söylediğimiz için sosyal medyadan bu şekilde karalama kampanyası yürütmüştür. Araştırmalarımız neticesinde, kendisini tüm tanıyanlar bu yaptığını bir alışkanlık haline getirdiğini çok iyi bilmektedir. İftiraları neticesinde hukuk departmanımıza bilgi verilmiş ve kendisine gerekli yaptırımlar yapılması konusunda harekete geçilmiştir. Tüm misafirlerimizin ve kamuoyunun dikkatine sunarız" ifadelerine yer verildi.

Buket Güler'den Yanıt Geldi

Güler'in konakladığı otele ödeme yapmak istemediği ve akabinde bir karalama kampanyası yürüttüğü iddiaları konuşulurken pukfashion isimli hesaptan bir cevap yayımlandı. Güler, şikayetlerini otelle de paylaştığını ve ödeme yapmak istememesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, öte yandan ödemeyi otele değil seyahat acentasına yaptığını duyurdu.

buket güler pukfashion grand yazıcı hotels karalama kampanyası instagram instagram fenomeni instagram influenceri