Onlarca Hayvanını Yangın Sebebiyle Kaybeden Sercan Bayat'ın 'Mucize' Oğlağı

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangında çok sayıda hayvanını kaybeden Sercan Bayat, yangın sırasında doğan oğlağa 'mucize' adını verdi.

Manavgat'ta yaşayan Sercan Bayat, yangından en çok etkilenen vatandaşlardan biri oldu. Yangının sıçradığı evinin yarısı küle dönen, otomobili kullanılamaz hale gelen, geçim kaynağı hayvanları birer birer ölen ve parmakları yanan Bayat, yangının ardından çektiği videoyla insanları göz yaşlarına boğdu.

Bayat ağlayarak çektiği videosunda yanan serasını ve canını tehlikeye atarak kurtardığı birkaç hayvanını gösterdi. Hayvanlarını 'çocuklarım' diyerek seven Bayat, yangın sırasında ölen hamile ineğini gösterdiği sırada acısını içinde tutamadı.

Çok sayıda hayvanını kaybeden acılı adam, kurtardığı hayvanlarına tutunarak başına gelen olayla mücadele edeceğini de vurguladı.

'Mucize'si Yangın Sırasında Doğdu

Bayat, çektiği videoda yangın sırasında doğan minik oğlağını da gösterdi. Yaşadığı onca acının içinde oğlağının doğmasıyla bir nebze olsun yüzü gülen Bayat, minik oğlağa 'mucize' adını verdi. Oğlağın evden ayrıldığı sırada doğduğunu, görünce oldukça şaşırdığını söyleyen Bayat, ''Mahallemiz yandıktan 3-4 saat sonra eve döndük. Evin önünde alevlerin arasında küçük oğlağı gördüm. Birkaç saat önce doğmuştu. Bu mucize gibi bir şeydi. Alevlerin 6-7 metre yükseldiği yerde nasıl doğdu, nasıl yaşadı anlayamadım. Bu kadar felaketin içinde tek tesellimiz oldu. Yanımdan ayırmıyorum. Umudumuz, sevincimiz oldu. Onu artık yanımızdan hiç ayırmayacağız. Her zaman beraber olacağız" şeklinde konuştu.

Yangın sırasında jandarmaların tüm uyarılarına rağmen hayvanlarını bırakamadığı için köyünden ayrılamayan genç adam, "Hayvanlarımız bizim için her şeyden daha kıymetli. Onları terk edemedim. Her yer yanmaya başladığında, iplerini kestiğim inekleri açık araziye götürdüm. Keçilerimi de alevlerin arasından uzaklaştırdım. Ellerimde ve ayaklarımda yanıklar oluştu. Bu sırada bazı hayvanlarımı kaybettim. Gebe ineklerim, keçilerimin bazıları öldü. Alevler nedeniyle mahalleden ayrılmak zorunda kaldık" dedi.

 

antalya manavgat yangın sercan bayat oğlak mucize doğdu keç yavrusu